Országbérlettel hogyan zajlik a vonatjegy vásárlás?
Nagyon buta kérdés de nem szoktam vonattal utazni,
Vettem országbérletet szóval a pultnál csak azt kell felmutatnom? Vagy hogy zajlik ez?
Országbérlettel vonatjegyet csak akkor kell venni, ha helyjegyes vonattal akarsz menni. Ebben az esetben mondd a pénztárosnak, hogy országbérlethez kérek helyjegyet, mettől meddig és hogy pontosan melyik vonatra. Lehet, megkérdezi a pénztáros, hogy milyen jellegű helyet akarsz (pl. ablak, folyosó, asztal melletti). De szerintem érdemes lehet a MÁV appban vagy a jegy.mav.hu-n megvenni online a helyjegyet, mert úgy kicsit olcsóbb és a jegy.mav.hu-n sok vonatnál grafikus ülőhelyválasztás is van. Kedvezménynek beállíthatod, hogy van országbérleted, és akkor csak a helyjegyet ajánlják fel.
Felármentes vonatoknál (bizonyos IC-k esetén vannak felármentes gyorsvonati kocsik vagy felármentes szakaszok is) nem kell semmilyen jegyet venni az országbérlet mellé.
Még a pultnál sem kell felmutatnod, csak a vonaton. Felszállsz oszt mész.
Ha helyjegyköteles vonattal utazol, akkor csak a helyjegyet kell megvenni. Azt meg megmondod a pultnál hogy melyik vonatra kéred, vagy megveszed a MÁV app-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!