Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szeretnék vonattal utazni,...

Szeretnék vonattal utazni, eléggé messzire mennék, és honnan tudhatom, hogy melyik buszon vannak kabinok, illetve ingyenes wifi?

Figyelt kérdés
Direkt azért szeretnék vonattal menni, hogy legyen egy kis privátszférám. Nem úgy akarok utazni, mint a buszon, hogyha valaki 10 méterrel hátrébb ordibál, akkor azt hallgatnom kelljen.
máj. 22. 09:47
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Létezik prémium fülke, ahova a menetjegy árán felül 2999 Ft a helyjegy per fő. De az pont azt nyújtja amit te akarsz. Azokon a vonatokon van amin büfékocsi is közlekedik, például a Tokaj IC.
máj. 22. 11:04
 12/28 A kérdező kommentje:

6.: "A kabinos vonat az milyen?"

Nem tudom, de miért tőlem kérdezed? Te sokkal jobban értesz hozzá, én pedig semennyire, már 10+ éve nem utaztam vonattal.

"De az, hogy a másik három helyen lesz-e még utas, nem tudhatod. 2990 Ft a felár. Ha még minden a négy szabad, akkor 11.960 Ft-ért megvásárolhatod magadnak a békét."

Ez a mind a négy szabad hely megvásárlása hatalmas nagy átverésnek tűnik. Ki garantálja, hogyha valami tájidegen elem beakar jönni, akkor az nem jön be? Vagy esetleg a 4 jegy megváltásával csak engem enged be fülkébe, és be is tudom zárni?

7.: Értem. Ha érdekel, akkor járj utána magadnak!

máj. 22. 11:36
 13/28 anonim ***** válasza:
51%
jézusom
máj. 22. 11:46
 14/28 anonim ***** válasza:

12. Miért a válaszolót szólítod fel arra, hogy járjon utána?

Mi az átverés a négy jegyben? Egyedól akarsz igénybe venni teljes fülkét.

A szállodásban sem kapsz meg egy négyágyas szobát negyed áron.

Kötelező helyjegyvásárlás esetén az ülhet oda, aki rendelkezik érvényes, és arra az ülésre szóló helyjeggyel. A kalauz nem ültet oda olyant, kinek nincs.

máj. 22. 11:47
 15/28 A kérdező kommentje:

14.: Mert ha őt érdekli a kabinos busz, akkor kinek kellene utána járnia, ha nem neki? Ki nem sz@rja le, hogy őt mi érdekli?

Tudom, hogy nem kapok meg negyed áron négyágyas szobát, nem is várom el. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy mi a garancia arra, hogy a lefoglalt fülkédbe senki sem fog belépni? Mit csinálsz te, vagy a kalauz, ha valaki mégis megteszi? Ez a kalauz ültet dolgot pedig végképp nem értem. Talán úgy működik, hogy a kalauz leültet mindenkit a kijelölt helyre, te pedig magadtól sehová sem ülhetsz le?

máj. 22. 11:51
 16/28 anonim ***** válasza:

Édes jó istenem! Vagy nagyon ostoba vagy, esetleg trollkodsz.

Igen, a kalauz kézen fogva fog vezetni, megsimogatja a buksidat, Pistike ez a te helyed, csüccsenj le szépen.

Nem. Helyjegyköteles kocsi(k). vagy a teljes szerelvény, vagy részben). Kötelező, érted, helyjegyet venni. És az nem csak úgy általában megengedi, hogy lecsücsülj, hanem adott kocsi, fülke, ülsére szól.

Mivel kivétel nélkül mindenkinek van ilyenje, mi értelme lenne máshol helyet foglalnia? Ha van helyem a 21-es ülésre, miért a 14-re huppannék le? Ezt magyarázd meg nekem!

És a busz: te jöttél elő a kabinos busszal: „melyik buszon vannak kabinok”

Még valami: Vannak olyan vonatok, ahol helyjegy váltható, de nem kötelező. Na, ott megvehetsz akár 100 helyjegyet is (a 100 jegyed mellé), de ha csak egyet tudsz elfoglalni, egy idő után a kalauz bárki leültethet.

Extra: a MÁV önző. Csak a pénz érdekli. Ha kifizeti valaki a jegyet, édes mindegy, hogy cigányprímás, rabbi, jógaoktató, traktoros, szerkezeti lakatos, kutatómérnök…

máj. 22. 12:03
 17/28 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

#15 Te elvárod, hogy segítsenek, amíg te lesz@rod a másikat. Jó figura vagy te is..

Egyébként, ha lefoglalod az egész kabint, akkor és valaki beül, akkor a kalauznak szólsz, és elküldi. Én azt csinálnám, hogy lepakolnék a székekre, és azt mondanám, hogy másokkal utazol, de ők elmentek sétálni, vagy wc-re stb. nem fogják elharapni a nyakad ezért.

máj. 22. 12:04
 18/28 A kérdező kommentje:

16.: Azt hittem, hogy normális vagy. Legalább is a válaszod és a segítőkészséged alapján erre tippeltem volna. Sajnálom, hogy személyeskedésig süllyedtél.

Egyébként véletlenül írtam buszt a kérdésben, vonatot akartam. De ez nem változtat azon, hogyha valakit érdekel valami, akkor kérdezze meg. Ez az oldal kérdezésre való. Nem valamiféle bolt, ahol bemegy a vevő, és mondja mi érdekli, aztán a személyzet kiszolgálja, mert ezen az oldalon nem szolgáltatók vannak, hogy egyes hercegnők elmondják mi érdekli őket, aztán a másik ugrik is nekik. Ezért kár volt nekem esned ilyen aljadék módon.

17.: Nem várom el mindenkitől, hogy segítsen. Nekem ha valakitől segítség kell, akkor megkérdezem. Nem azt nyögöm be, hogy érdekel ez és az. Na abban benne van az elvárás, "érdekel" tehát gyertek és teljesítsétek.

A kalauz amúgy hogy küldi el azt? Csúnyán néz rá, felszólítja? Mi van, ha az adott személy nem tesz eleget ennek? Milyen eszközökkel tudja kikényszeríteni?

máj. 22. 12:14
 19/28 anonim ***** válasza:
Magyar vonatokon tudtommal nincsenek kabinok. Fülkés és termes kocsik vannak.
máj. 22. 12:23
 20/28 bazaltkaroly ***** válasza:
54%

#18 Odamegy, és megmondja, hogy "Elnézést, de ez a hely nem önnek szól. Kérem fáradjon át a saját helyére." Ha átmegy, akkor rendben van, ha nem, akkor talán le is tudja küldeni a vonatról.

#19 Valóban hivatalosan nincs. A köznyelvben maradt meg a kabin szó.

máj. 22. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!