Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A mozdonyvezetőknek meg kell...

A mozdonyvezetőknek meg kell nézni a tetemet, amit elgázoltak?

Figyelt kérdés
Köztudott, hogy a vasúton sok esetben elkerülhetetlen a gázolás a vonatok fékújtát tekintve, ráadásul sok öngyilkos választja módszereként a vasutat. Ehhez kapcsolódóan kérdezem, hogy a mozdonyvezetőnek kötelessége-e megnézni a hullát? Mozdonyvezető szeretnék lenni, de ezzel rémisztgetnek, hogy csonkolt hullákat kell majd nézegetnem. Mi igaz ebből? Szüleim nagyon nem akarják, hogy a vasútnál dolgozzak.

2024. máj. 14. 14:57
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
36%

Álltalában nem szokták megnézni mert egy nagysebességű gázolásnál egyértelműen nem éli túl az állat/ember de ami viszont kötelesség hogy segítséget hív magyarul beszól a diszpécserének

(Mozdonyvezető vagyok)

2024. máj. 15. 22:10
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Mit is mond az utasítás?

"A mozdony biztonságba helyezése után a mozdonyszemélyzet köteles a vonat biztonságba helyezésére, a segélynyújtásra, és a pálya szabaddá tételére irányuló

munkákban részt venni."

Nagyon tanulságos volt a múltban annak a nagykanizsai fiatalembernek az esete, aki a vizsgáját követően okozott önhibáján kívül balesetet és utána elbújdosodott, nem tudott szembesülni a ténnyel.

2024. máj. 18. 08:37
 23/29 A kérdező kommentje:
Kár vitatkozni. Én pl sosem voltam jó futó, 600 métert csak sétálni bírok xd
2024. máj. 18. 09:22
 24/29 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező te nagyon ne legyél mozdonyvezető! A 14-es hozzászóló nagyon jól leírta, hogy miért. Ez egy felelősségteljes szakma, több száz embert, millós értékeket szállítasz. Ha már most a kifogásokat keresed, meg a segítség kötelezettségét akarod másra hárítani az nagyon gáz és felveti, hogy máshol is a kifogásokat keresed csak. Ehhez a melóhoz hozzátartozik a gázolás, ha szerencséd van csak állatokat, de ha nincs akkor embert, autót, buszt, teherautót, és még akármit is elkaphatsz. Simán lehet, hogy úgy gázolsz el valakit, hogy menthető, olyanra is volt már példa, hogy csak félrelökte az embert a vonat és minimális sérüléssel megúszta és a kettő közt akármi is előfordulhat, amikor kell a segítségnyújtás. Jegyvizsgáló pedig már nincs minden személyszállító vonaton se, nemhogy tehervonaton, de ha van akkor is elsősorban a mozonyvezető kötelessége a segítségnyújtás. Felejtsd el ezt a szakmát és építs inkább terepasztalt, ha annyira vonatimádó vagy.
2024. máj. 20. 02:48
 25/29 anonim ***** válasza:
39%

Kispajtás!

Lassal, hangosan, szótagolva olvasd el! Hátha felfogod végre!

A szüleid szégyelljék magukat hogy ilyen hitvány alakot neveltek belőled!

Fogadj szót, maradj anyuka szoknyája mellett! Jobb lesz az mindenkinek!

[link]

[link]

Segítségnyújtás elmulasztása

166. § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna.

(3) A büntetés bűntett miatt az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézte elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles.

(4) A (3) bekezdés utolsó fordulata nem alkalmazható azzal szemben, aki a közlekedési szabályok alapján köteles a segítségnyújtásra.

2024. máj. 20. 11:57
 26/29 A kérdező kommentje:

És hogy tanítják az orvosi egyetemen? A vékonybelet bal kézzel, a vastagbelet pedig jobb kézzel kell visszatenni? Láttam már vonatgázolást (vagyis az eredményét) külső szemlélőként egy másik vonatból, amikor még friss volt az eset. Kezek, lábak szanaszét, a kiterített vékonybél hosszát mérték a helyszínelők. A fejet a tűzoltók segítségével keresték a bokrokban.

Egyébként meg nem kell ezen rugózni, a tőlem elvárható segítséget minden esetben megadom (azaz én soha nem tanultam biológiát (műszaki szakközépiskola, komplex természettudomány, amit a magyartanárnő tartott meg), az alapfokú elsősegély ismeretekről van halvány lila fingom).

És itt a fontos, hogy az elvárható! Nyilván én nem egy sürgősségi orvoscsoport vagyok.

Egy a lényeg: a szalag rögzíti a gyorsfékezést, együtt a negatív szondával már véd. A hajót ne keverd ide, mert az nem állt meg.

Nyilván belátom a fontosságát és a szükségességét, így nyel egy nagyot az ember és az esetleges sokk hatása alatt is megpróbálná a tőle telhetőt megtenni.

2024. máj. 20. 16:38
 27/29 anonim ***** válasza:
17%
A kérdésedre a választ megadtad az előző hozzászólásodban magadnak. Ha erre képes vagy akkor lehetsz mozdonyvezető. Ha szerencséd van simán lehet, hogy sose gázolsz el senkit.
2024. máj. 20. 20:24
 28/29 anonim ***** válasza:
87%

Nem a hajó a lényeg, hanem az hogy akár ott helyben le is tartóztathatnak ha nem mész segíteni.

Szalag, szonda? Hát néznek ott azért mást is.

2024. máj. 21. 19:56
 29/29 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, hogy te sem akarsz igazán a vasútnál dolgozni? Csak kérdezem...
2024. máj. 25. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!