Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A forgalmi diszpécser állás...

A forgalmi diszpécser állás milyen mélységben követeli meg a közlekedésmérnöki szakma ismeretét?

Figyelt kérdés

A feltételek között ugyan nem elvárásként, de előnyként fogalmazzák meg:

[link]

#állás #közlekedésmérnök #forgalmi diszpécser #járműkövetés #pályázati feltételek
2024. máj. 13. 23:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Sehol nem látom, hogy előnyként lenne megfogalmazva. A diszpécsernek nem sok köze van a mérnökséghez.
2024. máj. 13. 23:39
 2/19 anonim ***** válasza:
87%
"A munkakör betöltésénél előnyt jelent a szakirányú felsőfokú végzettség" - Őszintén ezt én sem értem, milyen felsőfokú végzettséghez lenne köze a forgalomirányítónak? Ma már mindenhez papír kell, még a sarki vegyesbolti eladónak is... annyira nem lepne meg, ha közlekedésmérnökire gondolt volna a költő.
2024. máj. 14. 00:22
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

Előny, de nem feltétel.

Inkább a vonalak ismerete, gyors észjárás, gyors döntéshozó képesség és határozottság ehhez a munkakörhöz. Nem árt egy kis műszaki ismeret, mert sokszor tőled várják a csodát, tudnod kell, hogy egy busz milyen esetleges műszaki hibákkal közlekedhet forgalomban.

Sokszor szinte új menetrendet kell szerkesztened egy forgalmi zavar esetén, úgyhogy egykis számolni tudás is előny.

2024. máj. 14. 07:22
 4/19 anonim ***** válasza:
88%
Egy ilyen melóhoz bőven elég egy érettségi is - ahogy a kiírásban is van. A BKV-s gariban, ahol anno melóztam, nem volt a diszpinek érettséginél magasabb végzettsége, és simán ellátta a feladatát. Sztem ehhez a melóhoz inkább kitartás, türelem kell, a szakmába meg menet közben beletanulsz.
2024. máj. 14. 08:32
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló munakörben dolgozom, csak más vállalatnál. Több fiatal kollega tanul közlekedésmérnöknek, de zömében otthagyják, mert a tanultak és a valóság szinte köszönőviszonyban sincs.
2024. máj. 14. 08:39
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
#5 vagyok: magyarul ami papíron nagyon jól néz ki, az a valóságban kivitelezhetetlen vagy csak álom marad.
2024. máj. 14. 08:39
 7/19 anonim ***** válasza:
75%
Forgalmi diszpécser olyan beosztás, mint más cégnél a recepciós, vagy portás. Jártam már jó néhány tömegközlekedési vállalatnál, láttam, mit csinál az illető: Rendezi az iratokat, menetleveleket, írja a beosztást. Ha valahol baleset, útlezárás van, akkor szól az azon az útvonalon haladó járat vezetőknek, ha erre van mód, akkor kerülőutat engedélyez.
2024. máj. 14. 11:11
 8/19 anonim ***** válasza:
86%
#7 azért ennél sokkal összetettebb munkakörről van szó, de bele lehet tanulni.
2024. máj. 14. 11:14
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igen, a komplexitása, az adminisztratív jellege érdekel főként, mivel a várost, a vonalhálózatot, a menetrendet és a fordákat is teljes egészében ismerem, viszont felsőfokú végzettségem nincs, ezért nem tudtam, milyen mértékben szükséges ehhez a szakmához. Még egy kérdésem lenne, ez a az állás, mint a linken is látható, május 15-ei jelentkezési határidővel van meghirdetve, én már a közzététel napján, április 26-án jelentkeztem, azóta viszont még nem kerestek. Már ne is számítsak rá, esetleg előfordulhat, hogy a határidő lejárta után keresik meg a jelentkezőket?
2024. máj. 14. 16:35
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Mérnöki végzettség semennyire. Ha tényleg megadják a hirdetésben szereplő fizetést, akkor az még azt mondom korrekt is.
2024. máj. 14. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!