Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vármegye/országbérletnél mi...

Vármegye/országbérletnél mi van akkor, ha a személyi igazolvány hamarabb lejár, mint a bérlet?

Figyelt kérdés
Ugyan van még idő addig, de idén októberben fog lejárni az igazolványom. A probléma az, hogy pont egy olyan napon, amikor még majdnem 2 hétig tartana a bérlet érvényessége. Az igazolvány október 24.-én fog lejárni, én meg mindig ötödikétől szoktam venni a bérletet (már 2-3 nappal előre megveszem, mindig ötödikétől-ötödikéig jó). Nos, ilyenkor mi lesz a teendő? Ugye a bérleten rajta van az igazolványszám, ha pedig új igazolványt csináltatok, akkor azt hiszem, hogy másik igazolványszámot kapok. Ha esetleg bemegyek majd egy MÁV személypénztárba, ott tudnak valamit csinálni? Nem szeretnék majd hamarabb új bérletet venni, mivel ezt az ötödikétől-ötödikéig időszakot nem szeretném "felborítani".

máj. 8. 19:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, volt már sok próbálkozás, de nem lehetett megoldani. Októberig még van idő, tologasd úgy, hogy pár nappal (amikor lejárat után pár napig nem kell) későbbtől veszed, hogy közelebb legyen a lejárathoz. Vagy újítsd meg hamarabb az igazolványt és akkor megmarad a régi amíg át nem veszed az újat, ami úgy 2 hét míg megjön, tudod időzíteni hozzá.
máj. 8. 22:27
 2/3 anonim ***** válasza:
74%
Igényelheted az újat, ha az érvényességből legfeljebb 60 nap van hátra. Ez elég tág lehetőség az igénylés idejének kiválasztására. Az utóbbi években én is, családtagjaim is, az igényléstől számított 3-4 munkanapon belül megkaptuk az igazolványt, Budapesttől igen távoli faluban.
máj. 8. 22:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha van jogsid, útleveled akkor add meg annak a számát abban a hónapban, igaz ekkor annak az okmánynak is nálad kell lenni, ha utazol a bérlettel.
máj. 9. 16:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!