Én vagyok túl kényes, vagy valóban gusztustalanul undorító a tömegközlekedésen utazás?
20 éves korom óta van saját autóm, utoljára 7 éve ültem tömegközlekedésen, de már akkor is undorítónak tartottam. Ma valamiért sajnos vonatra és metróra kellett ülnöm, undorító volt: emberek köhögcséltek mindenfelé, a retkes pofájuk elé nem tették oda a kezüket. Az üléseket feltételezem nem nagyon takarítják, ezért amint hazaértem, azonnal ment minden ruha 60 fokos mosásba.
Tudom, hogy divat lett főleg a fővárosban a tömegközlekedésre szoktatás, én autó nélkül képtelen lennék funkcionálni, hányinger az emberekkel együtt utazás.
Ti hogy vagytok vele?
Bubizhatsz is, vagy saját bicikli, gyalog, taxi stb.
Amúgy nem minden járaton és időpontban van tömeg.
Annyi a kérdésem - és ez őszintén érdekel, nem kekeckedésből írom -, hogy te hogyan jártál iskolába? Vannak olyan időszakok, amikor minden gyerek konkrétan összevissza ordítva köhög a másikra. Azt hogyan bírtad ki? Az nem volt retkes, visszataszító putri? Vagy ez később alakult ki?
A másik. Gondolom, otthonról dolgozol, és a bevásárlást is házhoz szállítással oldod meg. De az nem taszít, hogy a kiszállított cuccaidat összefogdosta egy olyan futár, aki aznap korábban hozzányúlt vagy ötezer másik termékhez, amit másoknak szállított ki? Mármint hogy olyan kézzel nyúl a te cuccaidhoz, amihez hozzáért másik 10 vevő másik 100 termékéhez, amiket ki tudja hány árufeltöltő mennyire tiszta kézzel... na, érted. Szóval a házhoz szállítással valami überextrém össznépi módon összefogdosott cuccokat kapsz. Attól nem viszolyogsz? (És ezt megint nem kekeckedésből kérdezem, hanem teljesen őszintén érdekel.)
Mi a helyzet, ha például postára kell menned? Kórház? Fogászat? Reptér? Önkormányzat vagy ilyen hivatali ügyek?
(Irony off.)
Közel 10 éve buszozom napi szinten, de felénk azt kell, hogy mondjam, kifejezetten normálisan néznek ki a buszok. Azért tisztának nem mindet merném nevezni, de koszos, vállalhatatlan járattal, eddig, még nem találkoztam.
Voltak meredekebb helyzetek az évek alatt, viszont még így sem az "undorító" jelző jut róla eszembe először.
Igen, te vagy túl kényes. Egyszerűen csak megszoktad az autóval járó kényelmet.
Azt, hogy mennyire (nem) tiszták a tömegközlekedési eszközök, túldramatizálod - akárcsak Monk, a flúgos nyomozó.
"divat lett főleg a fővárosban a tömegközlekedésre szoktatás"
Ez nem csak divat, hanem kényszerűség is. Budapestnek vannak korlátjai, hogy hány autót tud beengedni az útjaira. Ha mindenki, aki tömegközlekedéssel utazik ( számok: [link] ), autóba ülne, akkor teljesen összeomolna Budapest közlekedése.
én olyan szempontból szeretem a tömegközlekedést, hogy nem kell a dugóban ülni, vagy a belvárosban menni 2 métert - megállni - 2 méter ismét - majd piros lámpa. ha belefutsz egy ilyen nagyobb dugóba, ott nem tudod egyszerűen megkerülni vagy átfurakodni magad a tömegen..
a másik a parkolás. metróból kiszállok és ott vagyok a központban, nem kell parkolóhelyet keresnem, ami akár több tíz percet is igénybe vehet. + a parkolás árából inkább veszek egy kávét a kávézóban.
Szerencsére én nem vagyok szegény, hogy tömegközlekedésre szoruljak.
ellenben buta igen.
"Ma valamiért sajnos vonatra és metróra kellett ülnöm, undorító volt: emberek köhögcséltek mindenfelé, a retkes pofájuk elé nem tették oda a kezüket."
Remélem Te odateszed a "retkes pofád" elé a kezed mikor köhögsz.
Neked alapvetően ember-undorod van, főleg szegény ember-undorod.
Meg jó eséllyel egy kis nárcizmus + OCD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!