Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mik lesznek ennek a következmé...

Mik lesznek ennek a következményei, hogyha nem lesznek kalauzok a vonatokon?

Figyelt kérdés

A MÁV bejelentette, hogy tesztelik áprilistól 2 hónapig a Rákos - Pilisvörösvár közötti szakaszon a kalauz nélküli vonatközlekedést. Amennyiben beválik, úgy ki fogják terjeszteni idővel a többi vonalra is.

Úgy gondolom, ez iszonyatosan nagy butaság az utazók és a MÁV dolgozók irányába is!

Értem én, hogy kevés a kalauz meg a MÁV spórolni akar, hogy ne kelljen alkalmazottakat fizetni. Viszont, így az utasok kényelme is sokat fog romlani! Hiszen, gyakorlatilag minden probléma esetén a vonatvezető nyakába hárulnak a gondok!

Gondolok itt arra, ha balhé utasok vannak, rosszul van valaki, mozgássérült utas száll fel a szerelvényre. Ilyenkor az szép mutatvány lesz, hogy a vezető hátraballagjon a vonat végébe lenyitni a mozgássérült utasnak azt a feljáró szerkezetet!

A kötekedő utasokkal mit fog csinálni a vonatvezető egymaga?!

Így is rendszeres probléma a vonatok késése, amit én is rendszeresen tapasztalok, hiszen napi szinten vonattal járok dolgozni. Így viszont még több lesz a felfordulás, a késés!

Ráadásul, tudjuk, hogy problémás utasok tekintetében vannak bizonyos vonalak, amiken kimagasló ezen utasok aránya!

Továbbá, mi lesz a kalauzokkal?! Például azokkal, akik közelednek a nyugdíj felé vagy minimum 50 felett vannak! Őket csak nem akarják csak úgy kirúgni!

Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből, de nem jósolok sok jót!

2024. ápr. 7. 16:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Tudom. Miért nekem írtad ezt? :D

2024. ápr. 9. 09:39
 22/24 anonim ***** válasza:
54%

"az utasok kényelme is sokat fog romlani!"

Nekem miféle kényelmet ad egy izzadt, cigifüsttől bűzlő alkesz kaller látványa?

"vonatvezető"

Ez a munkakör rég megszűnt.

"ha balhé utasok vannak"

Akkor az egy szem kalauz az 4 140 kilós bakcigánnyal most sem tud mit kezdeni...

"rosszul van valaki"

A többi utas hív segítséget. Van mobil, van segélyhívó, van vészcsengő.

"szép mutatvány lesz, hogy a vezető hátraballagjon"

Fú öcsém... egy Flirt 74 méter hosszú. Ha ennyit nem tud legyalogolni a mozdonyvezető, akkor nem is alkalmas :D

"A kötekedő utasokkal mit fog csinálni a vonatvezető egymaga?!"

És a kaller egymaga? És ketten? Semmit. Nem az ő dolga hogy verekedjen. Hív segítséget.

"Így is rendszeres probléma a vonatok késése"

És attól szerinted hogyan lesz több késés ha nem lesz kalauz?

"még több lesz a felfordulás"

A bolond kalauz csinálja legtöbbször a felfordulást.

"Továbbá, mi lesz a kalauzokkal?!"

Elmennek kapálni.

2024. ápr. 9. 09:57
 23/24 anonim ***** válasza:
#21 Mert benéztem.
2024. ápr. 9. 10:06
 24/24 anonim válasza:

Itt elmondom mi lesz ha nem lesznek kalauzok?

Itt azoknak fog kedvezni az egész akik eddig se vettek jegyet bérletet (cigányoknak)

Továbbá ki fog felelni az utasok védelméért mert az utas védje meg magát az nem így működik kedves kommentelő! Az illetőt fogják jobban megfogni jobban mint azt aki randalírozik és jegy nélkül utazik.

Továbbá ki fogja ellenőrizni hogy hány utas száll le illetve fel? Mert az hogy látatlanban megszüntetnek kalauzokat nemcsak a blicelők számát fogja megnővelni, hanem azokét akik részegen mocskosan és állat módjára randalírozni fognak zaklatnak kéregetnek.

Köszönjük azoknak akik ezt lehetővé tették.

aug. 29. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!