Mik lesznek ennek a következményei, hogyha nem lesznek kalauzok a vonatokon?
A MÁV bejelentette, hogy tesztelik áprilistól 2 hónapig a Rákos - Pilisvörösvár közötti szakaszon a kalauz nélküli vonatközlekedést. Amennyiben beválik, úgy ki fogják terjeszteni idővel a többi vonalra is.
Úgy gondolom, ez iszonyatosan nagy butaság az utazók és a MÁV dolgozók irányába is!
Értem én, hogy kevés a kalauz meg a MÁV spórolni akar, hogy ne kelljen alkalmazottakat fizetni. Viszont, így az utasok kényelme is sokat fog romlani! Hiszen, gyakorlatilag minden probléma esetén a vonatvezető nyakába hárulnak a gondok!
Gondolok itt arra, ha balhé utasok vannak, rosszul van valaki, mozgássérült utas száll fel a szerelvényre. Ilyenkor az szép mutatvány lesz, hogy a vezető hátraballagjon a vonat végébe lenyitni a mozgássérült utasnak azt a feljáró szerkezetet!
A kötekedő utasokkal mit fog csinálni a vonatvezető egymaga?!
Így is rendszeres probléma a vonatok késése, amit én is rendszeresen tapasztalok, hiszen napi szinten vonattal járok dolgozni. Így viszont még több lesz a felfordulás, a késés!
Ráadásul, tudjuk, hogy problémás utasok tekintetében vannak bizonyos vonalak, amiken kimagasló ezen utasok aránya!
Továbbá, mi lesz a kalauzokkal?! Például azokkal, akik közelednek a nyugdíj felé vagy minimum 50 felett vannak! Őket csak nem akarják csak úgy kirúgni!
Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből, de nem jósolok sok jót!
#5:
Siránkozás és nyüszítés helyett a magyar emberek esetleg talán MEGTANULHATNÁK VÉGRE MEGVÉDENI MAGUKAT. És akkor talán esetleg nem lenne "cigányterror" sem. Esetleg talán. De siránkozni sokkal könnyebb, mint eljárni néhány önvédelem-órára, vagy venni egy rohadt paprikaspray-t, ugye.
Nekem az a fura hogy volt hogy azért maradt ki járat mert nem volt kalauz és kalauz nélkül tilos életveszélyes nemszabad utasokat szállítani. Most, fél évvel később már mégis biztonságos ezek szerint…
🤡
Zseniális ötlet lenne zárt térben paprikasprayt fújni, gratulálok!
"Ugye, az jegyvásárló automata is csúnyán elbukott!"
Ahhoz képest, hogy állításod szerint csúnyán elbukott, a legtöbb állomáson és megállóhelyen már nincsen pénztár, csak és kizárólag automata. Az sem igaz, hogy lassabb lenne az automata, hiszen ha tudod mit akarsz venni és nem először használod akkor simán ugyanazt csinálod mint maga a pénztáros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!