Miért áll meg az M4 metró feleslegesen 2 helyen is?
Újbuda-központon ajtónyitástól a Móricz Zsigmond körtéren ajtózárásig, egész pontosan az indításjelző megszólalásáig 1 perc 40 másodperc telik el. Mérd meg stopperrel ha nem hiszed. Ennyit kibírsz.
Amúgy eredetileg ez is szerepelet a tervben amit írtál. Azért lett végül így, mert Újbuda-központnál tud leágazni a budafoki szárnyvonal, ami szintén benne van a végső, elfogadott tervben. Ahogy a meghosszabbítása a Bosnyák térig, illetve Gazdagrét felé. Ezeket az eredeti alkotók meg akarták volna csinálni. Az más dolog, hogy pénz soha nem lesz rá.
Az alsó hangon két perc többlet menetidőt jelent (ha beleszámolod, hogy +1 lassítés és +1 gyorsítás), 13 helyett 11 perc lenne a Kelenföld-Keleti táv. Az jelentős különbség, főleg ha mondjuk a Bikás parktól akarok a Gellért térre menni. Nem mindegy, hogy 6, vagy 4 perc az út, annyi idő alatt simán elmegy 1-2 villamos, stb.
Igen, tudom, sok vidéki városban örülnének annak, ha 10 percenként menne valami, mert ott bezzeg megy óránként 1-2 jármű jó esetben, és azok is mind falujáróak, hogy lefedjék az egész várost, de a fővárost nem ahhoz szeretném mérni/hasonlítani.
Szárnyvonal kapcsán: miért ne lehetne egy váltót 150 méterrel északabbra odaépíteni a mostani(?) tervhez képest, megáll Móricz-Újbuda között, majd a szárnyvonal utána megáll mondjuk az Etele útnál, majd megy kifele Budafok felé (ahol akár egyesülhetne is a vonattal, és lenne egy fasza német S-Bahn rendszer, de ugye az az életemben tuti nem lesz, írom ezt z-generációsként).
Nem tudom feltűnt-e de a Metró lényege a tömegek mozgatása és nem Pistike egyéni utazási komfortja. Senki nem "szív" hiszen az nem "szívás" hogy egy közlekedési eszköz megáll a megállónál.
Ilyen alapon a 3-as metró se álljon már meg KöKi és Újpest között sehol, mert az nekem mennyivel jobb lenne.
1 percnél kevesebb időveszteség, akinek ez számít, az majd utána kivenne még 2 megállót, mert ott nem szokott leszállni...
Olyan ez, mint a 4-6-osra futni...
El kell indulni időben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!