Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonatpótló buszozás hogyan...

Vonatpótló buszozás hogyan működik?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy baleset miatt két település között vonatpótló buszt iktatnak be az utasok továbbszállításához. Ilyenkor honnan tudja az ember, hogy hol kell felszállni a buszra? A vonatról a semmi közepén kell leszállni ilyenkor?

2024. márc. 15. 17:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
2024. márc. 18. 18:39
 12/17 A kérdező kommentje:

"Nekem valami olyan eset rémlik, hogy a Keletiben kitolták a szerelvényt, aztán maradtak benne emberek. A részletekre nem emlékszem, de végül valami olyasmi derült ki, hogy ott az utasok voltak birkák."

Azt hiszem ez volt az az eset:

[link]

De nem követtem, hogy végül mi lett belőle... A videó végén van az ellentmondás.

2024. márc. 18. 18:44
 13/17 A kérdező kommentje:

A videó lemaradt. :D

[link]

2024. márc. 18. 18:47
 14/17 anonim ***** válasza:

11

Ez valami új technika, biztos nem én vagyok az egyetlen, aki még nem hallott ilyenről.

13

Ez mindenképpen zavaros egy dolog. Azt is mondják, hogy a mozdonyvezető akasztotta le a kocsikat, meg azt is, hogy az állomáson vették észre, hogy ottmaradtak. Na akkor most melyik?

2024. márc. 19. 05:49
 15/17 A kérdező kommentje:
Hát ez az, nem tudom tisztázva lett-e a félreértés. Mindenesetre érdekes eset volt.
2024. márc. 19. 12:18
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez egy Flirt motorvonat kerekesszékes emelője. Nincs minden vonaton ilyen és amelyiken van, ott is csak egy ajtónál.

Nincs ilyen protokoll, hogy ezt kell használni, csupána tűzoltók leleményessége volt, hogy ezt használták.

Nem a jegyvizsgáló dolga egyedül átpakolni többszáz embert. Komolyan kérdem hogy melyik világban élsz? Mert hogy nem a való világban az biztos. 45 kilós kalauz lány fogja neked pakolgatni a 100-110 kilós férfiakat? Hát a hónom alá csapom és körbefutom vele a vonatot kétszer és majd ő fog megmenteni? Ne nevettess már! Ráadásul baleset esetén az már kárhely így a kárhely parancsnoka fogja megmondani hogy mi legyen, nem a kalauz. Neki más tevékenységei vannak és ő is köteles a kárhely parancsnokának utasításait követni.

"ehhez miért a tűzoltó kell"

Mert nekik vannak meg azok a kompetenciák amikkel el tudják végezni a mentést. Tudás, tapasztalat, felszerelés, testi erő, stb.

2024. márc. 19. 12:58
 17/17 anonim válasza:
Szia! Ilyenkor a vonat hangosbemondója elmondja, hogy melyik oldalról vagy vágány mellől indul! A vonat mindig minden esetben egy állomásra kell, hogy érkezzen! Pld.: ha mentőt kell hívni vagy ha hiba történt! Ha a volánbusz pótol akkor ezt írja ki: 🚆vonatpótló ha a BKK: 🚆VONATPÓTLÓ | TRAIN SUBSTITUTE
2024. márc. 24. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!