Hogyan működik a metrózás/buszozás Pesten?
Ha beszállok a metróra, ott megáll minden megállóban? Honnan tudom, hogy megérkeztem abba a megállóba ahol ki kell szállnom? Van valami bemondó, ami mondja, mi következik? Jelezni kell, ha le akarok szállni?
Busznál szintén ez a kérdés, hogy van valami bemondó?
Vidéki vagyok, nagyon nem vágom ezt.
Minden metrón és buszon ki van írva a következő megálló.
Jegyet tudsz venni a buszvezetőnél de ott drágábban tudod megvenni. Bármelyik újságosnál tudsz jegyet venni.
A metrón nem kell jelezned automatikusan nyílnak az ajtajai, buszon jelezni kell.
Nagyon szépen köszönöm a választ!
A buszokon ilyen bedugós jegylyukasztó van, vagy valami lrolvasós mint a volánnál a bérlet?
Bedugós van mindenhol. A metrónál figyelj, mert ott nem a járműveken van a jegykezelő, hanem az állomás bejáratánál (ha van mozgólépcső, akkor még előtte).
A megállókat be is mondják meg ki is írják. Ha nem bambulsz el nagyon, nem tudod eltéveszteni.
Jegy van újságos, bérlet pénztár, automata. Van napi, hétvégi jegy, nézz utána melyikkel jársz jobban.
Lukasztani buszon kell, metrón a felszállás előtt, kiszállásnal ellenőrzik a lépcsőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!