Sopron- Budapest vonatozáskor számít a vármegye bérlet?
Egyre többször veszem észre, hogy sok ember nem tudja/nem akarja értekmezni a kérdést. Teljesen másrol kezd beszélni hogy ( nemlétező) fölényét kifejezze. Aztán mikor figyelzteted, hogy teljesen másról beszél, legyen kedves értelmezze a kérdést- akkor dobálják a szargránátot. Mindezt koncepcióból, előre megtervezetten. Hogy miért? Nem tudni mi az ok. Nyomorúságos gyerekkor, kisebbségi komplexus, lenézik a csajok, kicsi szerszám, a szomszéd nagyobb autót vett, félrejár az asszony….. Mindenki válassza ki ami rá vonatkozik…!
Azért mert ide ollóztál egy napiszar.hu rol , fészbuk kommentcunamiból kiguglizott képet, linket, attól még nem vagy okos. A “fenn van a neten” hozzászólás semmit se ér, mert a net màra egy információs szarosvödör lett.
És akkor fussunk neki utoljára:
NEM a felárról, felármentességről szólt a kérdés. Nem! Nyet! No! Nein! Nada!!!
Eddig tiszta, lépjünk tovább.
Ime az eredeti kérdés:
“Ha Sopronból vonatozom Budapestre , és GyMS vármegye bérletem van, elég Győrtől Budapestig jegyet váltanom? “
És ime a választ amit közben kiderítettem:
“Vármegye bétlettel csak megyén belüli kiinduló és célállomások közt közlekedhetsz! Ha átléped a megyehatárt, a TELJES szakaszra meg kell venned, a kiinduló állomástól a célig. Esetemben Soprontól Budapestig- hiába van benne Sopron Győr vármegye szakasz, akkor is a teljes menetjegyet kell fizetni!”
A biztonság kedvéért mégegyszer:
NEM felárról van szó. Sem átszállásról. Sem öreganyám szatyráról. 😀
Remélem tudtam segíteni, további szép napot. 😀
Gratulálok, jó sok ostobaságot sikerült összehordanod.
"Vármegye bérlettel csak megyén belüli kiinduló és célállomások közt közlekedhetsz!" Ez SOHASEM volt így.
"Ha átléped a megyehatárt, a TELJES szakaszra meg kell venned, a kiinduló állomástól a célig." Itt kihagytad a tárgyat, úgyhogy semmi értelme a mondatnak.
"Esetemben Soprontól Budapestig- hiába van benne Sopron Győr vármegye szakasz, akkor is a teljes menetjegyet kell fizetni!" NEM KELL TELJES menetjegyet fizetned.
Én belinkelem annak a szolgáltatónak az oldalán feltüntetett utazási feltételeket, amellyel te utazol, ez így szól:
„Feláras vonaton történő utazás esetén azon a szakaszon, ahol a járatok felármentesen igénybe vehetők, ott a vármegye bérlettel történő utazás megengedett.”
Elemezzük ezt a mondatot:
„Feláras vonaton történő utazás esetén” értsd: pl. az IC-vel utazol Sopronból Budapestre, az ugyanis egy feláras vonat
„azon a szakaszon, ahol a járatok felármentesen igénybe vehetők” értsd: a Sopron-Győr szakaszon
„ott a vármegye bérlettel történő utazás megengedett.” értsd: egy nyomorult, kicseszett vármegyebérlettel utazhatsz.
Lerajzoltam neked, hátha egy rajz értelmezése jobban megy.
Tehát arra a kérdésedre, hogy “Ha Sopronból vonatozom Budapestre, és GYMS vármegye bérletem van, elég Győrtől Budapestig jegyet váltanom? “, a válasz ELÉG!, ezt már a 7. hozzászólásomban is leírtam.
Én is elmentem ma a jegypénztárba, és ha te is odamész udvariasan, hogy „Jó napot kívánok, az IC vonattal Budapestre szeretnék utazni, de van GYMS vármegyebérletem.” akkor a pénztáros hölgy ki fog neked adni egy db menetjegyet és egy db helyjegyet (=felárat a menetjegyhez) a Győr-Budapest távolságra, összesen 3.510 Ft értékben.
Próbáld ki!
Várjuk visszajelzésed!
Két dolog:
Látom továbbra sem sikerült értelmezned, hogy NEM a felárról beszélünk. Nem. De ezt fentebb is írtam. Valamiért mégis ezen rugózol, de semmi gond. Annyi hogy egyedül maradsz vele. 😀 A Te kedvedért játszuk azt hogy személy vonattal mentem. Segítek, felármentes. 😀 És a biztonság kedvéért, mielőtt azon rugóznál, legyen az hogy átszálltam. Na látod, máris elmúlt a felár-kattanásod. 👍
Másik. Ha úgy érzed a fenti írásom nem Rolad szól, ignoráld. Ha nem érted a szót, és megkérsz segítek. 👍
ui: Képzeld, így kértem a jegyet ahogy írtad. És arra kaptam ezt a választ, amit fentebb írtam. Ha nem haragszol nem ismétlem, láthadod. Hazafele úgyanúgy. Nos, akkor két pénztáros, plusz egy kalauz akit a vonaton kérdeztem, ök hárman mind hazudnak? Csak Te mondod a frankot?
Szép estét!
Ha odamész a pénztárhoz, és azt mondod, hogy:
"Jó napot kívánok, az IC vonattal Budapestre szeretnék utazni, de van GYMS vármegyebérletem.”,
akkor kapni fogsz:
1 db 140 km-es menetjegyet (Győr-Budapest), 2.520 Ft és
1 db helyjegyet a Győr-Budapest közötti utazásra, 990 Ft.
Összesen 3.510 Ft-ot fogsz fizetni.
Ha fejre állsz, akkor is.
Te tényleg menthetetlen vagy. 😂
Nem tudod értelmezni , hogy pont így kértem???
Ha nem úgy kaptad, ahogy #22,24 írja, akkor a pénztáros tudta rosszul a szabályt.
“Vármegye bétlettel csak megyén belüli kiinduló és célállomások közt közlekedhetsz! Ha átléped a megyehatárt, a TELJES szakaszra meg kell venned, a kiinduló állomástól a célig. Esetemben Soprontól Budapestig- hiába van benne Sopron Győr vármegye szakasz, akkor is a teljes menetjegyet kell fizetni!” Ez hol van így leírva?
Már kétszer leírtam, hogy a pénztáros így mondta el. Sopronban. Haza felé Pesten is. Meg a vonaton a kalauz is.
Most írtam le harmadszor!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!