Sopron- Budapest vonatozáskor számít a vármegye bérlet?
Ha a Vármegyebérlettel rendelkező utas utazása feláras és felármentes szakaszt is érint:
1. a felármentes szakaszról/-ra ki-/beutazó utasnak a feláras szakaszra érvényes jeggyel és felárral kell rendelkeznie,
2. vagy az utazás teljes viszonylatára rendelkeznie kell érvényes jeggyel és felárral.
Példa:
IC vonattal Sopron – Budapest-Keleti között utazik az utas, GYMS Vármegyebérlettel rendelkezik. A vonat Sopron-Győr között felármentesen vehető igénybe.
Az utasnak Vármegyebérlet használata esetén rendelkeznie kell:
az 1. pont szerint: a Sopron-Győr közötti felármentes szakaszon érvényes Vármegyebérlettel ÉS Győr – Budapest-Keleti között érvényes menetjeggyel és felárral,
VAGY
a 2. pont szerint: Sopron – Budapest-Keleti viszonylatra érvényes menetjeggyel és felárral.
Az 1. pont szerint Sopron-Győr között - helyjegy híján - csak a szabad ülőhelyeket foglalhatod el, de drágább.
A 2. pont szerint végig van biztos helyed, de drágább.
Nem titkos, például az Újtarifa.hu-n:
Nekem meg sem fordulna a fejemben, hogy egy GYMS Vármegyebérlet birtokában Sopronból Budapestre utazva a "Ha a helyjegyköteles vonatot az út felármentes szakaszán vennéd igénybe: vármegyebérlettel utazhatsz." szöveget olvasva a teljes útvonalra jegyet és helyjegyet váltsak.
Legfeljebb akkor, ha azt olvasnám, hogy "Ha a helyjegyköteles vonatot CSAK az út felármentes szakaszán vennéd igénybe: vármegyebérlettel utazhatsz."
"A kombinált utazásról nem ír, hogy a másik szakaszon pedig jeggyel és helyjeggyel ugyanazon a vonaton tovább LEHET utazni." ?
És olyat írt valahol, hogy NEM?
Azt írja - ha kihámozzuk a tegező idiotizmusból a mondatot -, hogy
1. egy helyjegyköteles vonaton
2. a felármentes szakaszon
3. vármegyebérlet használható
De egyébként egy másik szolgáltató oldalán - valóban egyértelműbben, én is így írtam volna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!