A MÁV miért nem írja ki egyértelműen, hogy melyik vonat hova megy?
Sajnos, ez nem egységes, hogy a vágánynak melyik a jobb és bal oldala. Az adott állomáshoz találják ki.
Vasutasként elég sokat utaztam már munkával kapcsolatosan is, meg magánügyben is. És eléggé meglepődtem anno, hogy egyik állomáson az állomás FELŐL nézve szabják meg, a másik állomáson pedig az állomás FELÉ nézve.
Van egy olyan ötletem, hogy eredetileg volt egy alap, aztán ahol az új állomásépületet a sínek másik oldalára építették, ott is maradt a jobb- és baloldali vágányok megnevezése a régi. Nem tudom, ez így van-e, de arra megesküszöm, hogy mindkét változatra láttam már példát. (Viszont errefelé erről már nagyjából leszoktak, ahogy a vonatforgalom csökkent, és már jutott mindegyik vonatnak egy teljes vágány. Régebben Miskolcon is napirenden voltak a vonattévesztések.)
10. azért ne a MÁV legyen a hülye amiatt hogy egy utas nem tudja melyik a jobb meg a bal keze, nem tudja elolvasni a táblákat az előcsarnokban, az aluljáróban, a peronokon és még a vasúti kocsi ajtaján sem, nem képes megkérdezni senkitől, és azt sem tudja kb melyik irányba kellene mennie a vonatának. Vagyis csak úgy találomra felszáll az egyik szerelvényre. Úgy meg pláne ne a MÁV legyen a hülye, hogy Szombathely GySEV állomás már rég.
Nem akarom a kérdezőt ekézni, én is megkérdezem, megnézem 3x ha nem vagyok biztos valamiben, pedig 40 éve utazom rendszeresen egész Európában.
Azon kívül beletrafáltál, ugyanis Szombathely állomáshoz és a környék összes vasútvonalához a MÁV-nak kb. tíz éve semmi köze sincs. :)
De mindenki szembe jön az autópályán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!