Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV miért nem írja ki...

A MÁV miért nem írja ki egyértelműen, hogy melyik vonat hova megy?

Figyelt kérdés
Éppen átszállásra készültem Szombathelyen, ahol az egyik vágányon több vonat is volt. El volt választva jobb meg bal fele. Amelyik vonat nekem kellett, az a bal vágányra volt kiírva, mivel a célom felé az a vonat vezetett. Fel is szálltam a vonatra, ahova ki volt írva a cél állomásom, nem volt gond. Na de mikor elindult a vonat ment visszafele. Marha ideges lettem, hiszen bal oldalt szálltam fel és nem jobb oldalt. Ez nem az első eset, amikor szivat a MÁV a téves kiírásokkal. Miért lehet ez? Mi a teendő ebben a helyzetben?

febr. 26. 13:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos, ez nem egységes, hogy a vágánynak melyik a jobb és bal oldala. Az adott állomáshoz találják ki.

Vasutasként elég sokat utaztam már munkával kapcsolatosan is, meg magánügyben is. És eléggé meglepődtem anno, hogy egyik állomáson az állomás FELŐL nézve szabják meg, a másik állomáson pedig az állomás FELÉ nézve.

Van egy olyan ötletem, hogy eredetileg volt egy alap, aztán ahol az új állomásépületet a sínek másik oldalára építették, ott is maradt a jobb- és baloldali vágányok megnevezése a régi. Nem tudom, ez így van-e, de arra megesküszöm, hogy mindkét változatra láttam már példát. (Viszont errefelé erről már nagyjából leszoktak, ahogy a vonatforgalom csökkent, és már jutott mindegyik vonatnak egy teljes vágány. Régebben Miskolcon is napirenden voltak a vonattévesztések.)

febr. 26. 17:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Erre csak azt tudom elképzelni, hogy Sopron vagy Szentgotthárd felé akartál utazni. Szombathelyen most az átépítés miatt Sopron felé csak 1 vágányról indulhatnak a vonatok. Emiatt az a vonat, ami közvetlenül Sopronból jön és menne tovább Gotthárdra az megosztva közlekedik szombathelyi átszállással, de egy peronra van kiirva mind a két vonat (általában 2-3). Valószínűleg te arra szálltál fel, ami Gotthárdról érkezett Sopron kijelzéssel és fordult vissza.
febr. 26. 17:47
 13/22 anonim ***** válasza:
84%

10. azért ne a MÁV legyen a hülye amiatt hogy egy utas nem tudja melyik a jobb meg a bal keze, nem tudja elolvasni a táblákat az előcsarnokban, az aluljáróban, a peronokon és még a vasúti kocsi ajtaján sem, nem képes megkérdezni senkitől, és azt sem tudja kb melyik irányba kellene mennie a vonatának. Vagyis csak úgy találomra felszáll az egyik szerelvényre. Úgy meg pláne ne a MÁV legyen a hülye, hogy Szombathely GySEV állomás már rég.

Nem akarom a kérdezőt ekézni, én is megkérdezem, megnézem 3x ha nem vagyok biztos valamiben, pedig 40 éve utazom rendszeresen egész Európában.

febr. 26. 18:27
 14/22 Justinianus ***** válasza:
0%
És? Az olcsó országbérlettel bármerre utazhatsz...
febr. 26. 20:00
 15/22 Justinianus ***** válasza:
65%

Azon kívül beletrafáltál, ugyanis Szombathely állomáshoz és a környék összes vasútvonalához a MÁV-nak kb. tíz éve semmi köze sincs. :)

De mindenki szembe jön az autópályán...

febr. 27. 00:03
 16/22 Justinianus ***** válasza:
72%
Valószínűleg azt is olyan jól megfigyelted, mint a táblákat.
febr. 27. 00:22
 17/22 A kérdező kommentje:
#13 kikérem magamnak tudok olvasni és tudom melyik kezem melyik, ne nézz alacsony iq-ju embernek. De nekem mindegy, lehet személyeskedni is
febr. 27. 16:55
 18/22 A kérdező kommentje:
Persze megértem, én is félrenézhettem, de azért nem arról van szó, hogy nem tudnék olvasni xd
febr. 27. 16:56
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
megnézted a térképet? jó irányban nézted a jobb és balt??
febr. 27. 19:17
 20/22 A kérdező kommentje:
Igen, esküszöm a kiírást követtem. Csak amelyik vonattal mentem pont ugyanúgy nézett ki (mivel helyettesítő vonat volt) , mint amivel akartam menni. Az is jobb oldalon volt. És emiatt volt felkavarodás. Persze figyelhettem volna jobban én is. Lényegében igaz, hogy gyseves állomás, így valóban rosszul fogalmaztam meg a kérdést. De nem is lényeg, ez tanulság másoknak, hogy jobban figyeljenek, mert benézhetik a vonatot, illetve nem mindig 100%-ban megbízható a kiírás, így megéri kérdezni embereket melyik vonat hová megy. Jobb egy felesleges kérdés, mint 2 óra kiesés a napból
febr. 27. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!