15 perc késés esetén visszakaphatom a helyjegy árát a MÁVtól?
Nem tudom hogy pontosan hány perc késés esetén fizetik vissza a helyjegy árát.
Tegnap jöttem vidékről Pestre és helyjegyet vásároltam és késett az IC.
Ilyen esetben visszaigényelhetem a helyjegy árát?
Országbérletem van.
Mivel az IC-re kell külön helyjegy pluszban, így nem tudom hogy fizetnének-e.
A helyjegy ára 990ft volt, szóval nem érte el az 1000 ft-ot.
#4 Nemhogy nem érte el az 1000 forintot, konkrétan 0 forinton állsz. Nem az eredeti összegnek kell elérnie az 1000 forintot, hanem a kártérítés összegének. Mint írtam, 30 perctől kezdődik a visszatérítés (és az is csak 25%). Neked meg 15 perced van, tehát a kártérítés összege 0 forint. Még ha nem lenne az 1000 forintos limit, akkor sem illetne meg egy fillér sem. Egyetlen kritériumnak sem felel meg a te eseted.
Hogy őszinte legyek, nem is értem. 15 percről beszélünk, mégis miért akarsz kártérítést? Egyrészt erősen kétlem, hogy bármi kár ért volna 15 perc miatt, másrészt ha ért is kár a késés miatt, akkor is kétlem, hogy 990 forint kártérítés segítene bármit is... Akkor mégis miért lovagolsz ezen?
"Ha fizetnének, akkor már réges-régen csődöt mondott volna a vállalat."
A menetdíjbevétel jelképes hozzájárulás a valós költségekhez.
Hogy fogalmad legyen az arányokról: kb. évi 50 milliárd forint a jegybevétel, és kb. 500 milliárd forint az állami támogatás a te, az én, a többi válaszoló és a kérdező adójából (áfa, szja, illeték).
Ebből az 550 milliárdból működik a vasút.
Ha az összes jegybevételt (50 milliárd) visszafizetnék, akkor sem történne semmi, ugyanis kipótolnák a hiányt a te (az én, stb.) adódból. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!