Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy feketéznek a távolsági...

Hogy feketéznek a távolsági buszsofőrök a jegyekkel és az ellenőrt hogy rendezik le? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Sokszor csinálják azt, hogy pár100 forinttal kevesebbet kérnek el és nem adnak jegyet. Tehát az nekik zsebbe megy ugye. Velem is már sokszor volt erre példa. Néha elfogadtam amit ajánlott, de néha nem és inkább kértem a jegyet. És akkor adta rendesen. De mi van akkor, ha jön az ellenőr? Az utast megbüntetheti? És jogosan? És akkor az utast bünteti meg mert nincs jegye? Vagy a sofőrt, hogy miért nem adott jegyet az utasnak? Vagy hogyan is működik ez?

febr. 9. 10:23
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
90%
#30: Én úgy 40 éve buszozom különböző intenzitással, olyan 8-10 alkalommal találkoztam távolsági/helyközi buszon ellenőrrel, mostanában már elég régen, szerintem ott is hiány van. Egy időben Budapest környékén elég gyakori volt, akkoriban nagyon sok sofőr feketézett. Akkoriban vezették be azt, hogy a budapesti helyközi végállomásokon csak előre váltott jeggyel lehet felszállni. Ez a buszsofőrök feketézése ellen volt alapvetően.
febr. 22. 15:50
 32/34 A kérdező kommentje:
Nem Pesti vagyok. Messze lakok Pesttől. Szóval hagyjuk a Pesti dolgokat. Pont az nem érdekel.
febr. 22. 16:15
 33/34 bazaltkaroly ***** válasza:
#32 Azért nekem tetszett, amit írt, mert túl sok különbség nem lehet a pesti és a távolsági buszosok között ezen téren. Lehet, hogy a Volánnál is be fogják vezetni egyszer, hogy csak előre válthatsz jegyet.
febr. 22. 16:51
 34/34 anonim válasza:
71%
33-nak: Nálunk a Volánbuszra csak előre váltott jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a Városkapunál, de Szentendrén is. ET már évek óta így van. És természetesen csak elsőajtós felszállás van, kivéve a kerekesszékeseket és a babakocsis anyukákat, akik a 2. ajtónál szállnak fel.
febr. 22. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!