Kellő udvariasság, praktikus segítség volna a leszálló utastömeg részéről, hogy amikor kinyitja az ajtókat a jármű ne mint a csürhe minden irányba menjenek, hanem engedjék a járműre felszállni igyekvőket is a járműhöz érni?
Konkrét példa 4-6 villamos Nyugati tér tömeg zúdul lefelé lépcsőn aluljáróba, a felfelé közlekedőknek esélye sincs feljutni, mert mindenhol érkeznek le az emberek.
A lezúduló tömegből vannak megsértődve ha fel akarsz menni és így valakivel szemben összeakadsz. Mondjuk 5 ember fér el egymás mellett a lépcsőn egyszerre, és a felfelé menők egy embernyi sávot szeretnének hogy felfelé használhassanak.
Ráadásul felfelé menni mindig nehezebb és pl. öreg nénit cekkerrel megakasztja a tömeg a feljutásban veszélyes is lehet.
10. Nagyon hozzáköltöttél Andersen.
Majd elalvás előtt elolvasom hátha könnyebben elalszom. :)
Nyilván ő is rohant a villamoshoz... :(
"Ráadásul felfelé menni mindig nehezebb és pl. öreg nénit cekkerrel megakasztja a tömeg a feljutásban veszélyes is lehet."
Az a baj, hogy még a kérdést sem sikerült normálisan megfogalmazni. Először azt hittem a villamosról leszállóktól várnád el, hogy a felszállókat várják meg a leszállás előtt. Utána azt hittem a mozgólépcsőről beszélsz, mert ott szoktam látni ilyen huligánokat, hogy képtelenek kivárni a lépcsőt, még azon is futkoznak fel-le. Úgy kellett kibogarászni a válaszok alapján, hogy nem, az aluljáró kijáratánál lévő lépcsőinél nem tudsz felmenni. Pont erre nem gondoltam, mert én viszont érdekes módon nem szoktam ilyet tapasztalni, pedig a legnagyobb csúcsforgalomban is szoktam utazgatni a városban. Mindig van annyi hely, hogy fel lehessen menni a másik mellett, ha mást nem, akkor majd odébbállnak előled, mert látják, hogy mész felfelé.
Egyébként valóban lehetne kordináltabban mozogni a gyalogosok részéről, de speciel pont ott nincsen ebből baj, ahol leírtad. A metro mozgólépcsőjénél szokott feltórlodni tömeg, ha sokan mennek egyszerre és ezt még azzal is megfejeli valaki, hogy le akar rohanni a lépcsőn, mert neki az lassan mozog.
15. Na te aztán nagy ész lehetsz...
Ahogy a 16-os írja régen tényleg mindkét oldalt használták a mozgólépcsőn.
Csak elég a szerencsétlen baleset, elesés, megcsúszás stb., vagy a mozgólépcső leállása és máris rém veszélyes hogy egy elesett ember magával ránthatja a többit, vagy nem lehet kikerülni, esetleg a mentő személyek nem férnek hozzá, de ha menni kell a leállás miatt és két ember nem tud mert fizikálisan képtelen akkor elzárja a menekülő utat.
Hát csak életeket menthet ha van hely baleset esetén mozogni a mozgólépcsőn, ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!