Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kellő udvariasság, praktikus...

Kellő udvariasság, praktikus segítség volna a leszálló utastömeg részéről, hogy amikor kinyitja az ajtókat a jármű ne mint a csürhe minden irányba menjenek, hanem engedjék a járműre felszállni igyekvőket is a járműhöz érni?

Figyelt kérdés

Konkrét példa 4-6 villamos Nyugati tér tömeg zúdul lefelé lépcsőn aluljáróba, a felfelé közlekedőknek esélye sincs feljutni, mert mindenhol érkeznek le az emberek.

A lezúduló tömegből vannak megsértődve ha fel akarsz menni és így valakivel szemben összeakadsz. Mondjuk 5 ember fér el egymás mellett a lépcsőn egyszerre, és a felfelé menők egy embernyi sávot szeretnének hogy felfelé használhassanak.

Ráadásul felfelé menni mindig nehezebb és pl. öreg nénit cekkerrel megakasztja a tömeg a feljutásban veszélyes is lehet.

febr. 8. 12:12
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

10. Nagyon hozzáköltöttél Andersen.

Majd elalvás előtt elolvasom hátha könnyebben elalszom. :)

Nyilván ő is rohant a villamoshoz... :(

"Ráadásul felfelé menni mindig nehezebb és pl. öreg nénit cekkerrel megakasztja a tömeg a feljutásban veszélyes is lehet."

febr. 8. 14:56
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
El kell indulni a lépcsőn, és akkor lesz hely. Ha nem indulsz el, nem lesz hely.
febr. 8. 15:35
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

Az a baj, hogy még a kérdést sem sikerült normálisan megfogalmazni. Először azt hittem a villamosról leszállóktól várnád el, hogy a felszállókat várják meg a leszállás előtt. Utána azt hittem a mozgólépcsőről beszélsz, mert ott szoktam látni ilyen huligánokat, hogy képtelenek kivárni a lépcsőt, még azon is futkoznak fel-le. Úgy kellett kibogarászni a válaszok alapján, hogy nem, az aluljáró kijáratánál lévő lépcsőinél nem tudsz felmenni. Pont erre nem gondoltam, mert én viszont érdekes módon nem szoktam ilyet tapasztalni, pedig a legnagyobb csúcsforgalomban is szoktam utazgatni a városban. Mindig van annyi hely, hogy fel lehessen menni a másik mellett, ha mást nem, akkor majd odébbállnak előled, mert látják, hogy mész felfelé.

Egyébként valóban lehetne kordináltabban mozogni a gyalogosok részéről, de speciel pont ott nincsen ebből baj, ahol leírtad. A metro mozgólépcsőjénél szokott feltórlodni tömeg, ha sokan mennek egyszerre és ezt még azzal is megfejeli valaki, hogy le akar rohanni a lépcsőn, mert neki az lassan mozog.

febr. 8. 16:29
 14/23 anonim ***** válasza:
63%
#13 Ezzel nem értek egyet, konkrétan nagymamatempóban sem lehet egy csomó metrómegállónál közlekedni az aluljáróból fel-le.
febr. 8. 16:35
 15/23 anonim ***** válasza:
16%
#13 A pestiek még nem jutottak el arra a szintre, hogy felismerjék: ha a mozgólépcső mindkét oldalára állnának, mindenki hamarabb le/feljutna.
febr. 8. 16:42
 16/23 anonim ***** válasza:
24%
#15: régen még így volt, nem is volt ez a szerencsétlen tülekedes.
febr. 8. 16:49
 17/23 anonim ***** válasza:
26%
#14 Akkor én hogyhogy fel tudok menni a lépcsőn és le is? Egyszer videózd le, kíváncsi vagyok erre a tömegblokádra, mert én még nem láttam olyat.
febr. 8. 16:55
 18/23 anonim ***** válasza:
Nagyon rá vagy te feszülve arra az öreg nénire, engedd már el.
febr. 8. 20:03
 19/23 anonim ***** válasza:
Nyugalom, ez sehol sincs másképp. Hamburgban, amikor leszálltunk az S-Bahn-ról, és mentünk az aluljáróhoz, a lépcső ketté volt osztva egy csíkkal és nyílakkal megjelölve: a jobb oldali a lefelé vezető oldal, a bal meg a felfelé vezető. senkit se érdekelt kb.
febr. 9. 08:55
 20/23 A kérdező kommentje:

15. Na te aztán nagy ész lehetsz...

Ahogy a 16-os írja régen tényleg mindkét oldalt használták a mozgólépcsőn.

Csak elég a szerencsétlen baleset, elesés, megcsúszás stb., vagy a mozgólépcső leállása és máris rém veszélyes hogy egy elesett ember magával ránthatja a többit, vagy nem lehet kikerülni, esetleg a mentő személyek nem férnek hozzá, de ha menni kell a leállás miatt és két ember nem tud mert fizikálisan képtelen akkor elzárja a menekülő utat.

Hát csak életeket menthet ha van hely baleset esetén mozogni a mozgólépcsőn, ennyi!

febr. 9. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!