Miért van kevés udvarias közlekedő az utakon?
A szembe sávban kilométeres sor, az elején egy kamion indexel, mert balra akar kanyarodni (a benzinkútra vagy telephelyre).
Az én soromban viszonylag ritkán, de folyamatosan mentek a kocsik.
Gondoltam elengedek párat, aki kanyarodni akar, hogy a fő úton mehessen a forgalom.
Elengedek egy kamiont, az utána lévő is indexel, gondoltam egye fene, mehet az is.
Oszt utánam a gyökér már nyomta a dudát, mellém jött (a szembe sávba), azt elkezdett pofázni.
Aztán bevágott a kamion elé, az meg lefékezett.
Gondoltam, akkor megyek én is, ha már felpaprikázta a hangulatot, már lehet, hogy más is türelmetlen mögöttem.
Az ideges autós lement a balra kanyarodó sávba, és a sajátomban mellette, és majdnem letolt az útról (felüljárón), mindezt kb másfél perc miatt.
Na ez az eset óta nem engedek el senkit.
Megelőzve a hasonló incidenseket.
Én a zipzár elvet követve általában csak egy autót engedek be, ha van egy elfogyó sáv. Biztosan gondolkozik a mögötte várakozó, hogy akkor őt miért nem. Pont ezért, amit az előző írt. Az utánam jövő is ha beenged egyet, attól még nem dől össze a világ. Jobb helyeken ki van táblázva, hogy a zipzár elvet tartva engedjen be mindenki 1-1 autót.
Az idegbetegekkel nem lehet mit csinálni, nem kell velük foglalkozni, amíg kárt nem csinálnak. Felőlem akár mutogathat is. Annak is megvan az oka, hogy miért bunkók egyesek, lehet betegség, vagy idegesítő feleség, vagy főnök, vagy rossz napja van, vagy már eleve a közlekedés annyira bestresszeli, felhúzza, hogy tapló, intoleráns lesz. Őket sajnos nekünk kell elfogadnunk és megértenünk. Mi is lehetünk néha bunkók úgy, hogy észre se vesszük.
Fontos még, hogy ha már valaki előzékenyen beengedett, akkor köszönjük meg. Vagy ha hibáztunk, akkor is jelezzük, hogy nem volt szándékos.
Második vagyok.
"Na ez az eset óta nem engedek el senkit. "
...senkit, akinek nincs elsőbbsége a kresz szerint.
én pl ruhellem mikor átengednék egy gyalogost az meg néz mint a borju uj kapura, innentöl csak olyan akin látom h keresi a kontaktust.
ugyanez pl lámpánál, ö egyenes sávba ált de balra atindexel, ahol én altam nekem zöld intek, nem tom mit nez de áll mint a ..., na iylenek miatt pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!