Mi a véleményetek a Budapesten közlekedő kerékpárosokról?
Büntetlenül közlekednek a szabályokat nem betartva a legtöbbjük.
Még nem találkoztam olyannal, hogy megbüntettek volna egyet is a járdán tekerésért.
Hát én sajnos nem tudok a többtízezer budapesti kerékpáros mindegyikéről egyenként, külön-külön véleményt alkotni.
Általánosítani pedig gusztustalan dolog.
3-as, ne mentegesd azt a buszsofőrt, mert védhetetlen, amit tett. Jó látási viszonyok között elgázolt valakit, aki rég a látóterében volt. Ez mi???
Egyébként minden bringás màs. Én pl. nagyon is ügyelek a szabályok betartására és nagyon rosszul tűröm, ha összemosnak a piroson áttekerő, járdán szlalomozó, villamossínen centiző paraszttal.
Most komolyan: bunkó parkoló, illetve a nem indexelő autósoknál, nem általánosítunk. Bunkó gyalogosoknál, nem általánosítunk. Bunkó buszvezetőnél, nem általánosítunk.
Persze, a bunkó kerékpárosnál, már az összes biciklis bunkó. Köszönjük az általánosítást!
Én sem kedvelem a bukó kerékpárosokat, de vannak köztünk normálisak is. Figyelni kell egymásra. Nem tudom, hogy a visszapillantó tükör, kötelező-e, mert szerintem nem. Nekem, mégis van, mert sokkal jobb, mintha, folyamatosan hátranézek. Az, hogy két kerekű, világtó karácsonyfák lettünk, az az idő eldönti, hogy helyes volt-e. :) Az alkohol engedélyezése, szerintem is, szánalmas (bár, úgy tudom, hogy csak, a mellékutakra vonatkozik, főúton, továbbra is, tilos).
Az egyik gond, hogy Bp.-en, nem történt meg, a kerékpárutak rehabilitációja. Nem minden probléma oldódott meg, ami régóta fennáll. Gondolom, macskaköves úton, az autósok sem szeretnek közlekedni. Nos, a kerékpárosoknál, nem egy, bicikliút, még mindig, köves. Külön röhej az, hogy, olykor, a mellette levő, gyalogos út, meg aszfaltozott. Az össze - vissza, sehova sem vezető kerékpárutakat, meg sem említettem... .
Vagyis igen, van elég problémánk, még így is! :)
Ugye az autóknál van teljesítményadó, az üzemanyagban jelentős j9vedéki adó, autópályán fizetünk útdíjat.
Mi lenne, ha a bringások is fizetnének mondjuk bringaadót és abból épülhetne nektek frankó kerékpárút. Na?
Nem fogok általánosítani. Nagyon sok olyan kerékpáros van ( nem csak Budapesten) akik nem tartják be a szabályokat ( sőt, tisztában sincsenek velük), ők sajnos ön és közveszélyesek.
Van egy szűk réteg, aki baromi nagy profi - mint az elgázol csávó - és Schumachert játszik az autók között..
És van egy elég nagy réteg aki normálisan közlekedik. A másik kettővel kellene valamit kezdeni.
Sajnos a feltételek sem adottak a gondtalan bringázáshoz.
A buszos eset meg szomorú, azt jól elszúrta a buszsofőr, nem fogja tudni kimagyarázni. Remélem elég rendesen ráhúzzák a répára.
John_McClane: fizetünk mi is adót. SZJA-t, ÁFÁ-t, stb, stb. Plusz autósként fizetem azt is, amiről te beszélsz. A cégem miatt meg 10-15 másik adónemet.
Ne találj ki újabb adót nekem, légy szíves. Így is túl sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!