Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Jegyek érvényességét hogy...

Jegyek érvényességét hogy lehet ellenőrizni?

Figyelt kérdés
Van előttem egy tucat vonatjegy, ennek kábé fele el van használva, másik fele nincsen. Hogyan tudom megállapítani, hogy melyiket kezelték és melyiket nem? Sajnos sikerült összekeverni őket és mind egyforma.

2024. jan. 11. 16:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%

Menettérti jegyek? Az lehet 2 hétig érvényes. Egyáltalán belföldi jegyekről beszélünk?

Lehet, hogy az információ is tud segíteni, de a pénztáros valószínűbb. Ő le kell tudja olvasni, különben honnan tudná, melyiket válthatod vissza? Ha direkt ezzel mégy oda, lehetőleg nemcsúcsidőben, biztos szívesen segítenek.

Rákérdezhetsz a mávdirektnél is, vam-e ötletük.

2024. jan. 11. 18:49
 12/14 anonim ***** válasza:
12%

Talán ha a vonalkódját beolvasod a telefonoddal?

Nem tudom mi történik csak egy ötlet.

2024. jan. 12. 10:59
 13/14 anonim ***** válasza:
79%

#12 Semmi nem fog történni, ha beolvasol bármilyen vonalkódot vagy QR kódot, mert az csak egy kódolt azonosító - a hozzá tartozó dekódoló szoftver és adatbázis nélkül csak egy értelmetlen számhalmazként tudja legfeljebb értelmezni bármilyen vonalkód olvasó.

Az általános használatú QR kódoknál azért ajánl fel megnyitásra egy weboldalt a telefon kamerája, mert ezek szabványosan kimondottan arra lettek kitalálva, hogy a megfelelő formátumú kódokat a telefonok képesek legyenek webcímként dekódolni. Ehhez viszont a QR kódnak abban az adott szabványos formában kell működnie, amiben képesek a telefonok webcímként azonosítani azt.

A vonat és egyéb jegyeken levő vonalkód/QR kód viszont egy belső azonosító, aminek csak a MÁV saját rendszerében van értelme a megfelelő dekódolással.

2024. jan. 12. 14:06
 14/14 A kérdező kommentje:

Egy kedves úr/hölgy megérdeklődte telefonon és privátban elküldte nekem a választ. Nagyon szépen köszönöm neki a fáradtságot! A megoldás valóban az volt, hogy a jegyszámot kellett bediktálnom és az alapján megmondták, hogy kezelték-e már a jegyet.

Egyébként jan. huszonegyedik napig érvényesek a jegyek, nem húszon x napig, lemaradt egy pont. Visszaolvasva értem már, hogy mi volt az értetlenkedés oka, bocs.

2024. jan. 13. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!