Jegyek érvényességét hogy lehet ellenőrizni?
Menettérti jegyek? Az lehet 2 hétig érvényes. Egyáltalán belföldi jegyekről beszélünk?
Lehet, hogy az információ is tud segíteni, de a pénztáros valószínűbb. Ő le kell tudja olvasni, különben honnan tudná, melyiket válthatod vissza? Ha direkt ezzel mégy oda, lehetőleg nemcsúcsidőben, biztos szívesen segítenek.
Rákérdezhetsz a mávdirektnél is, vam-e ötletük.
Talán ha a vonalkódját beolvasod a telefonoddal?
Nem tudom mi történik csak egy ötlet.
#12 Semmi nem fog történni, ha beolvasol bármilyen vonalkódot vagy QR kódot, mert az csak egy kódolt azonosító - a hozzá tartozó dekódoló szoftver és adatbázis nélkül csak egy értelmetlen számhalmazként tudja legfeljebb értelmezni bármilyen vonalkód olvasó.
Az általános használatú QR kódoknál azért ajánl fel megnyitásra egy weboldalt a telefon kamerája, mert ezek szabványosan kimondottan arra lettek kitalálva, hogy a megfelelő formátumú kódokat a telefonok képesek legyenek webcímként dekódolni. Ehhez viszont a QR kódnak abban az adott szabványos formában kell működnie, amiben képesek a telefonok webcímként azonosítani azt.
A vonat és egyéb jegyeken levő vonalkód/QR kód viszont egy belső azonosító, aminek csak a MÁV saját rendszerében van értelme a megfelelő dekódolással.
Egy kedves úr/hölgy megérdeklődte telefonon és privátban elküldte nekem a választ. Nagyon szépen köszönöm neki a fáradtságot! A megoldás valóban az volt, hogy a jegyszámot kellett bediktálnom és az alapján megmondták, hogy kezelték-e már a jegyet.
Egyébként jan. huszonegyedik napig érvényesek a jegyek, nem húszon x napig, lemaradt egy pont. Visszaolvasva értem már, hogy mi volt az értetlenkedés oka, bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!