Volt már olyan veletek, hogy dugóban rátok jött? Vagy, hogy nem sikerült kibírni?
Tegnap 3 órát álltunk a dugóban, egy srác már üvegbe pisilt. Szerintetek ez normális, hogy nem állt félre a leállósávba a busz?
Pedig többen is megkértük.
Nyilván ilyesmivel nem igazán tud tervezni az ember, különösen az pech, ha egy amúgy rövid úton akad el a busz, hiszen akkor nem használod ki az összes adandó alkalmat előre.
Ugyanakkor a leállósávra húzódó busz nagy baj lehet, ha a közlekedők nem alakítják ki a két forgalmi sáv közötti mentősávot és a leállósávot meg elfoglalja egy nagy jármű. Ez hosszú percekkel hosszabbíthatja meg a segítség érkezèsét, ráadásul az utasok is veszélyben vannak, ha nem kellően fegyelmezettek és elkószálnak. (Például mert ismerőst hívnak oda és eközben a leállósávon sétálgatnak, ahol akar mentést végző , akar tolakodni próbáló, akár szabálytalanul vagy rendőri utasításra megforduló járművek közlekedhetnek.)
Így nem jártam, de úgy igen, hogy autóval (én voltam a sofőr) forgalmi dugóba kerültünk az M0-n és alig bírtam ki, míg odaértünk egy benzinkúthoz (ahol egyébként vége is volt a dugónak). Emlékszem, csak annyit kérdeztem apámtól, tud-e addig várni az autóban, míg én elintézem magam. Szerencsére tudott. A másik utas apukám nővére volt, aki egy szót sem szólt, de már vérvörös volt az arca szintén a nehezen visszatartott pisilés miatt. Ő is rohant azonnal, amint megálltunk.
Nekem ez életre szóló tanulság volt, hogy ha busszal vagy autóval elindulok valahová, akkor ilyenekre is gondoljak. Ilyen szempontból sokkal jobb a vonat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!