Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az Autóbusz-pályaudvaron...

Az Autóbusz-pályaudvaron velem együtt kb még 30-an vártuk a szokásos 07:30-as buszt, de nem jött, 07:40 körül kíváncsiságból ránéztem a menetrendek.hu térképére, ott meg azt láttam, hogy elindult úton van. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

2023. nov. 27. 07:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hát, nekem egyetlen buszt se sikerült látni a térképeken. :(

Pedig több viszonylatot is kipróbáltam, de csak a térképek jöttek a megállókkal, busz nélkül.

Azt hittem egyébként, olyan térkép, mint ami a MÁV-alkalmazásban van, vagy az EMIG, minden vonattal.

2023. nov. 28. 17:04
 12/18 anonim ***** válasza:

↑11 (17:04)

[link] Asztali gépről néztem és csináltam képernyőmentést. A buszra kattintva a rendszáma is megjelent.

Olyan időpontban nézted, amikor közlekedett busz?

2023. nov. 28. 20:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Igen, tegnap és most is több olyan buszt néztem Heves megyében, ami úton volt.

Ugyanilyen kép jelenik meg nálam is, csak kivétel nélkül mindig busz nélkül. Nem értem.

Mindegy, azért köszönöm.

2023. nov. 29. 08:59
 14/18 A kérdező kommentje:
Akkor eggyel lejjebb nézted lehet, ami még nem indult el.
2023. nov. 29. 09:35
 15/18 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Olyanokat néztem, amik már csak pár percre járhattak az adott megállótól. Volt távolsági is, ami már 2 órája úton volt.
2023. nov. 29. 09:40
 16/18 anonim ***** válasza:

11-es,13-as és 15-ös válasz írója!

Nagyon furcsa, ha a menetrendek.hu-n nálad nem látható a közlekedő busz. Be van kacsolva (pipás) a járatkövetés? → [link]

Az utas.hu olyan, amiről a 11-es válaszban a vonattal való összehasonlításról írsz.

• Látható egy területen az összes közlekedő busz: [link]

• A busz fölé húzott egérmutatóval megjeleníthetők adatok, az is, hogy hány másodperce küldött onnan jelet (ha régen, akkor már jóval arrébb lehet): [link]

• Megálló fölé húzott egérmutató esetén látható, hogy mennyi idő múlva érkeznek járatok: [link]

Adott járatra kattintva megjelenik annak menetrendje, térképes útvonala: [link]

• Menetrendi keresőként is használható:

[link]

[link]

• Járatkövetés: [link]

2023. nov. 29. 14:25
 17/18 anonim ***** válasza:

Na, küzdöttem még egy sort a menetrendekkel. :)

Azt hiszem, az lehetett a gond, hogy a buszok, amiket megnéztem, közlekedtek ugyan, de még nem a keresőbe beírt szakaszon jártak, hanem előtte pár perccel, ezért a rendszer ezeket nem közlekedőnek vette.

A kereső alapból mindig az adott időpont után induló járatokat listázta, tehát bármire kattintottam, az még nem járt az adott szakaszon, tehát nem is minősült közlekedőnek, hiába, hogy már fél vagy két órája úton volt... És a térkép felett nem a pipa volt, hanem az a szöveg, hogy csak közlekedő buszt lehet megnézni.

Most jöttem rá, hogy be tudok állítani korábbi időpontot is, tehát meg tudok nézni olyan járatot, ami pont az adott szakaszon van, ezt persze mutatja.

Viszont, ha jól értem a korábbiakat, azt is kellene látnom, ami még nincs az adott szakaszon. Hogy ezt miért nem látom, azt nem tudom.

Ha Vámosgyörkről akarok Gyöngyösre utazni, akkor erre rákeresek, és térképen nincs ott a busz, térkép felett meg nincs pipa:

[link]

De ha ugyanezt a járatot úgy keresem, hogy Szeged-Gyöngyös, akkor máris ott a busz, meg a pipa:

[link]

(A képeknél más nagyítást használtam, de az első kép készítésénél hiába próbáltam nagyítani, busz nem volt.)

Ha én Vámosgyörkről akarok utazni, akkor miért kell azt nyomoznom, hogy ugyan honnan indult ez a busz fél nappal korábban? Miért nem elég a járatszámra kattintatni?

Az utas.hu nekem egyszerűbbnek tűnik.

Köszönöm!

2023. nov. 29. 19:31
 18/18 A kérdező kommentje:

3-as

Nagyon nincs igazad,rosszul tudod!

Eleve műholdas rendszer van a buszokban,de gyakorlatban is sokszor tapasztaltam pl egyszer meg kellett állni a busznak kb 5, 7 percre útközben, és én direkt néztem a térképen,ott sem ment a a busz ábra. De nagyon sok más esetben akkor indult el a térképen is amikor valójában..késésekkel együtt.

2023. dec. 11. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!