Az Autóbusz-pályaudvaron velem együtt kb még 30-an
vártuk a szokásos 07:30-as buszt, de nem jött, 07:40
körül kíváncsiságból ránéztem a menetrendek.hu
térképére, ott meg azt láttam, hogy elindult úton van.
Hogy is van ez?
Jött végül?
Egyébként 10 perc késés még hagyján.
Velem már 3x megesett 3 év rendszeres buszozás alatt, hogy a menetrendszerinti busz egyáltalán nem jött és ki se volt írva sehova. Pont harmadjára egy héttel ezelőtt történt. Pedig én csak heti 2 nap buszozok.
Még szerencse, hogy van jogsim meg kocsim aztán el tudtam menni azzal habár nem örültem neki mert így volt egy nem tervezett tankolásom.
2023. nov. 27. 08:16
2023. nov. 27. 08:20
A menetrendek.hu a menetrend szerint jelzi a buszt, nem követi élőben. Tehát azt jelzi, hogy menetrend szerint hol kéne járnia éppen. Velem olyan is volt, hogy két busz maradt ki egymás után. Persze tájékoztatás nulla, igaz a megállóban se kijelző, se hangosbemondó, de legalább a honlapra kiírhattak volna valamit, de nem. Így egy órát késtem. Nagyon gáz, hogy ők büntetlenül késhetnek, meg kimaradhat a járat és semmi következménye feléjük, de ha én felejtek el jegyet venni már perkálhatok egy csomó pénzt. Ezt szabályozni kéne, hogy ha nem vis-major miatt késik (például a sofőr egyszerűen később indul a végállomásról, ami elég gyakori) a késés mértékének megfelelően járjon vissza a jegyből, bérlet esetén a megtett útra a bérlet kedvezményével megegyező jeggyel számolva, minden megkésett perc 1% ami 100% fölé is mehet.
2023. nov. 27. 08:59
4/18 A kérdező kommentje:
Nem, nem jött, a következő 30 perc múlva jött a következő, csak az a baj, hogy arra már ugyebár dupla mennyiségű utas halmozódott fel. Nyílván nem halt senki sem bele, hogy nem indult el a 07:30-as busz, de aki csatlakozáshoz indulna egy fontosabb úthoz, vagy kórházi időpontja van akkor az már úgy gáz.
5/18 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ezek a csili vili új modern buszok kényes portékák.. Lemerném fogadni, hogy a -6 fokban nem indult be.
38 éves vagyok, világ életemben tömegközlekedéssel jártam, de amióta ezek a modern buszok közlekednek x éve, 10-ből 6 esetben azt látom, hogy a busz pályaudvaron vagy útközben az egyik megállóban valamiért be döglik.
És amúgy útközben is elég sok busz robban le. Kisebb csoda, hogy amikor én utaztam akkor nem robbant le egyszer sem.
2023. nov. 27. 09:15
7/18 A kérdező kommentje:
Kényelmesnek kényelmesebbek egy Ikarustól ez tény, meg mobiltöltő aljzatokkal felszerelt minden igényt kielégítő klíma stb.. De valamiért nem megbízhatóak. És direkt nem írtam buszmárkát.
↑ 3/ „A menetrendek.hu a menetrend szerint jelzi a buszt, nem követi élőben. Tehát azt jelzi, hogy menetrend szerint hol kéne járnia éppen.” (08:59)
Ha úgy van, ahogy írtad, akkor fehér a busz színe (nem követett jármű). Ha színes, akkor élőben követi; van, hogy 1-2 perc elmaradással. (Zöld, ha pontos; sárga, ha késik; piros, ha siet a menetrendi időhöz képest.)
2023. nov. 27. 11:14
Hol lehet ezt a térképet megnézni? Vagy asztali gépen nem lehet, csak alkalmazásban?
2023. nov. 28. 16:21
10/18 A kérdező kommentje:
Bárhol,bárhogy megnézheted, csak a keresőbe beírod,hogy menetrendek, ott beírsz 2 uticélt pl Miskolc autóbusz állomás-Mezőkövesd autóbusz állomás,,ekkor kidobja az aktuális menetrendet, rámész bármelyik időpontra(vagy arra amikor már úton van a busz időpont szerint) és azon belül a térkép.
Kapcsolódó kérdések: