Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » T.i mit csináltok, amikor...

T.i mit csináltok, amikor Volánbuszra kell szállnotok, de csak húszezresetek van kéznél?

Figyelt kérdés
2023. nov. 6. 17:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Érdekességképpen hadd említsem meg, hogy 10-15 évvel ezelőtt, amikor még azért nem itt tartottak az árak, helyi járaton (ui. nálunk a helyi járatokon is lehet a sofőrnél jegyet venni) akart venni a sofőrtől 1 db jegyet egy nő és húszezressel akart fizetni. A sofőr nem tudott visszaadni. Hogy mi hangzott el közöttük, azt nem tudom, de a végén csúnya cirkusz lett belőle.

A vicc az egészben az volt, hogy a közlekedési cég (akkor még megyénként voltak Volán-vállalatok, nem régiónként és nem is egy országos cégben voltak), szóval a mi Volán-cégünknél az volt a szabály, hogy ilyen esetben (ha az utas belemegy) a sofőr ad elismervényt a visszajáró pénzről és azt a cég vagy utalással vagy postai úton visszaküldi az utasnak. (Azt nem tudom, az utalás vagy postai küldés költségét levonták-e.)

Ennél egyszerűbb és gyakoribb eset volt, hogy a többi utas segített felváltani a pénzt.

Egy szó mint száz, több módja is van annak, hogy békésen rendezzék a dolgot, sajnos akkor és ott ez nem sikerült.

Azt hiszem, mindennek kulcsa a kölcsönös jóindulat és megoldásra törekvés, ami pl. 9-es válaszolóból teljesen hiányzik.

2023. nov. 7. 11:37
 12/17 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Érdekes stratégia, de pl megfigyeltem, hogy K&H-s vagyok és tök mindegy mekkora összeget veszek ki az ATM, pl 200.000 forintnál is úgy adja ki a pénzt, hogy legalább 10.000ft-ot apróban ad ki! Ez szerintem egy nagyon ötletes, és hasznos dolog!

2023. nov. 7. 11:38
 13/17 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%
Persze nyilván saját K&H ATM-re gondolok ez esetben!
2023. nov. 7. 11:54
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a sofőr nem tud visszaadni akkor a pénztárban kiadják utólag, persze ha nem a végállomásig utazol vagy már nincs nyitva az szívás. De már néhány automata is elfogad 5000-est, olyat keress amin már az újfajta bankjegy modul van (a régi fajtán 1000-es a maximum akkor is, ha a végösszeg ezt túllépi, bezzeg a 40 Ft-os 90%-os jegyet meg lehet venni 1000-essel és visszaad).
2023. nov. 7. 18:43
 15/17 anonim válasza:
100%
Nincs ilyen. Nem szeretek sok kp-vel mászkálni, jellemzően kártyával fizetek, ahol lehet. Nem is emlékszem mikor volt nálam húszezres :) De ha tudom, hogy buszra fogok szállni és kell kiscímletű pénz, akkor viszek magammal otthonról. Ennyi.
2023. nov. 10. 02:13
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
11-es írta meg a jó választ. Van nálunk elismervény. Kitöltjük és postán visszamegy a pénz. Viszont 20 éve vagyok buszvezető de ilyenre valahogy nem volt még példa. Valahogy megoldódott. 20 ezrest azért sem szeretünk elfogadni, mert nem tudom leellenőrizni hogy valódi-e? És ha hamis, akkor én sem tudom leadni és akkor az nekem bukó
2023. nov. 17. 21:55
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondom hogy kérek szépen egy jegyet a visszajárót meg tegye el borravalónak.
2023. nov. 19. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!