T.i mit csináltok, amikor Volánbuszra kell szállnotok, de csak húszezresetek van kéznél?
Érdekességképpen hadd említsem meg, hogy 10-15 évvel ezelőtt, amikor még azért nem itt tartottak az árak, helyi járaton (ui. nálunk a helyi járatokon is lehet a sofőrnél jegyet venni) akart venni a sofőrtől 1 db jegyet egy nő és húszezressel akart fizetni. A sofőr nem tudott visszaadni. Hogy mi hangzott el közöttük, azt nem tudom, de a végén csúnya cirkusz lett belőle.
A vicc az egészben az volt, hogy a közlekedési cég (akkor még megyénként voltak Volán-vállalatok, nem régiónként és nem is egy országos cégben voltak), szóval a mi Volán-cégünknél az volt a szabály, hogy ilyen esetben (ha az utas belemegy) a sofőr ad elismervényt a visszajáró pénzről és azt a cég vagy utalással vagy postai úton visszaküldi az utasnak. (Azt nem tudom, az utalás vagy postai küldés költségét levonták-e.)
Ennél egyszerűbb és gyakoribb eset volt, hogy a többi utas segített felváltani a pénzt.
Egy szó mint száz, több módja is van annak, hogy békésen rendezzék a dolgot, sajnos akkor és ott ez nem sikerült.
Azt hiszem, mindennek kulcsa a kölcsönös jóindulat és megoldásra törekvés, ami pl. 9-es válaszolóból teljesen hiányzik.
Érdekes stratégia, de pl megfigyeltem, hogy K&H-s vagyok és tök mindegy mekkora összeget veszek ki az ATM, pl 200.000 forintnál is úgy adja ki a pénzt, hogy legalább 10.000ft-ot apróban ad ki! Ez szerintem egy nagyon ötletes, és hasznos dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!