Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tehetek legközelebb, ha a...

Mit tehetek legközelebb, ha a magyar kalauz (jegyvizsgáló) le akar tessékelni a nemzetközi vonatról?

Figyelt kérdés
Bécsből utaztam Budapestre tegnap. Hegyeshalomig éves bérletem van, amit Ausztriában vásároltam. Még a határ előtt vásároltam a MÁV appon egy helyjegyes jegyet Hegyeshalomtól Budapestig 4179 forintért. A jegy ellenőrzésekor megkérdezte a kalauz, hogy Ausztriából jövök-e? Mondtam, hogy igen. Közölte, hogy sajnos belföldi jegyet váltottam és ez, mivel Ausztriából jövök, érvénytelen! Azt mondta, hogy nála kell 35 eurós nemzetközi jegyet váltanom, az már érvényes lesz. Hiába mondtam, hogy érvényes jegyem van, Győrben le kellett szállnom és 1 órát várni a következő vonatra. Azon pedig már a helyjegy nem volt érvényes és mégegyszer meg kellett vennem!
2023. okt. 21. 05:29
1 2
 11/17 eddiboy ***** válasza:
45%
Legközelebb mondd azt, hogy nem Ausztriából jössz, hanem Hegyeshalomban szálltál fel. Ellenőrizni úgysem tudja.
2023. okt. 21. 17:11
 12/17 anonim ***** válasza:
52%
Nem vagy hajlandó betartani a szabályokat, neked áll feljebb, amikor a kalauz ezt teljesen jogosan nem fogadja el, a tök normális válaszolókat meg sértegeted. Nice. Már csak azt nem értem, hogy minek tettél fel kérdést, ha előre tudtad, hogy semmilyen indoklást nem fogadsz el, hisz szerinted csak te vagy helikopter.
2023. okt. 21. 18:56
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát, ha a válaszokra hallgatok, akkor helikopter áron járhatok Bécs-Budapest között. Köszöntem.
2023. okt. 21. 19:29
 14/17 anonim ***** válasza:
Arról mi nem tehetünk.
2023. okt. 22. 03:40
 15/17 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem ti tehettek róla, hanem én, ha megfogadom és 100 %-ig a MÁV által diktált feltételeket követem. Az app, amin jegyet szoktam venni nem teszi lehetővé, hogy nemzetközi jegyet vegyek Hegyeshalom-Budapest viszonylatban. Kizárólag belföldi jegyet ad és semmi nem utal arra, hogy én azt csak Hegyeshalom állomáson állva vehetem meg, mert különben leszállít a jóember az első adandó alkalommal. Hadd legyek már annyira okos, hogy nézem a saját érdekeimet is és nem úgy táncolok, ahogy a MÁV fütyül. Azonkívül megnéztem. Az osztrák Klimaticket bizony érvényes Hegyeshalom határállomásig és nem kell Nickelsdorfnál kiugranom a mozgó vonatból, mert ott érvényét vesztette. A 11. válaszoló volt egyedül, aki átlátta a problémámat, őtt pedig jól leszavaztátok. Egyébként nem tudom, kit sértettem meg? Aki írta biztos tudja.
2023. okt. 22. 06:43
 16/17 anonim ***** válasza:
36%

El kell olvasni az erre szóló szabályzatot, mivel erre nem vagy hajlandó így a saját hibás döntésedet próbálod meg itt igazolni. hegyeshalom-budapest az belföld azért nem kapsz nemzetközi jegyet :D az országbérlet se jó nemzetközin arra az egész vonalra kell megvenni a jegyet. Ha megveszed a máv appban a jegyed bécs-bp vonalon semmi baj nem lett volna. Te rossz jegyet vettél rossz vonatra, a kalauznál nem vetted meg a jó jegyet inkább leszálltál és vettél még egyet egy másikra. Ezt nem nevezném bölcs döntésnek.

Vedd meg a jó jegyet a jól vonatra és nem fog leszállítani a kalauz. :) sok sikert!

2023. okt. 23. 12:50
 17/17 A kérdező kommentje:
#16 Én elolvastam a szabályzatot, sőt jeleztem is, hogy az app-ban vannak hiányosságok a MÁV részéről. Országbérletem nincs, csak osztrák Klimaticket, amit az osztrák fél Hegyeshalomig elfogad. Te is olvasd el alaposabban legalább a kérdést!
2023. okt. 24. 02:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!