Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A túlsúlyos emberek miért...

A túlsúlyos emberek miért élveznek előnyt az ülőhelyeknél?

Figyelt kérdés
Naponta a 60 kilométert ingázom busszal és vonattal, és azt vettem észre, hogy a duci emberek mindig ülnek. Várandós nők, idősek, és mozgáskorlátozottak esetében teljesen érthető, és természetes, hogy előnyt élveznek az ülőhelyeknél, számukra én is mindig átadom a helyem, na de a túlsúlyosaknak miért?? Nálam empatikusabb emberek, a látszólag egészséges duciknak is átadják a helyüket, de én nem szoktam. (igen, g*ci vagyok) Sajnos az is gyakori látvány, hogy valaki mankóval a kezében ácsorog, mellette meg a két mázsás dagadék két ülőhelyen terpeszkedik.

2023. okt. 12. 15:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%

Ez csak hiszti 😴

Mit szeretnél megtudni?

2023. okt. 12. 16:38
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
De nem mindegy hány centivel 120kg.
2023. okt. 12. 16:44
 13/20 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy... az előnyt élvezés megfogalmazás kicsit erős, mert ez sok mindentől függ. Más azt kérdezhetné, a bunkó paraszt bedugott fülű tini miért élvez előnyt, mert nem adja át a helyét. Pedig amúgy megjegyzem, hiába ül egész nap az iskolában, mentálisan és emiatt fizikálisan is elég fáradt tud lenni az ember. Én is tudom, milyen az, amikor 40 órája ébren vagy, és a 180 km-es vonatút első 100 km-én esélyed sincs leülni. Nagyon rossz. Mondjuk én soha nem csináltam ebből túl nagy problémát, maximum magamban morogtam keveset.

Kérdező, téged most épp a túlsúlyosak idegeltek fel. De nem ők az egyetlenek, akik pofátlanok tudnak lenni. Gyerekkoromban a kerek 15 perces távolsági buszúton odajött egy néni, hogy "nektek elég kevesebb hely is (így is öcsémmel ketten ültünk egy helyen, anyukám úgy nyomott fel minket, hogy amíg a jegyet veszi, le tudjunk ülni az egésznapos kirándulás után), és képes volt a termetes nyanya beszorítani két kisgyereket fél-háromnegyed ülőhelyre, mert hogy ő már öreg és visszeres a lába. Miután az egész buszmegálló végighallgatta előtte, milyen csodálatos hetet töltött Párizsban, mennyit sétált, mennyire szereti az aktív pihenést. A buszon meg 15 percet nem bírt volna ki.

Szóval én nagyon fiatalon eldöntöttem, hogy én bizony csak várandós nőnek adom át a helyem. Nem ülök ajtó közelébe, meg olyan helyre, ahova ki van írva, hogy add át, meg mondjuk alapból csak akkor ülök le, amikor nagyon tátong egy ülés, de annyian állnak, hogy igazából az a legjobb mindenkinek, ha valaki leül, annyival kevesebb állóhelyet foglal, csak senki nem mer leülni. Majd ha valaki kinyitja a száját, akkor esetleg átadom, de magamtól csak két dolog alap: ha olyan helyen állok a buszon-villamoson, ami a babakocsi/kerekes szék helye, akkor már az ajtónyitás előtt ha látom hogy ilyen száll fel, keresek is másik állóhelyet, akárhány táskával is vagyok, meg ha várandós nőt látok, nekik azonnal. A többi meg nem érdekel, nem érdekel, hány éves vagy bottal jár-e, ha egész délelőtt a piacon tudott járni, akkor tud 3 megállót állni a buszon.

2023. okt. 12. 16:48
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Ja, ha két helyet foglal el akkor fizessen duplajegyet.

A repcsik a legjobbak. Direkt szivatnak a bőrönddekázással, miközben az utas súlyát nem mérik le. Azért mekkora szemétség már, hogy egy 50 kilós is ugyanannyit fizet mint egy 150 kilós, miközben a gépet felszállósúlyra kell számolni.

2023. okt. 12. 19:24
 15/20 anonim ***** válasza:
43%

Dagadéknak nem jár alanyi jogon ülőhely. Joga van lefogyni.

A terhes nő persze más...

2023. okt. 12. 19:50
 16/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem lehet, hogy egész egyszerűen a kövérebbek előbb szálltak fel, amikor még volt ülőhely? Vagy mivel nehezebb számukra az ácsorgás, hajlandóak voltak beülni olyan szarabb helyekre is, ahová más inkább nem ülne be? Merthogy kizártnak tartom, hogy azért átadnának valakinek helyet, csak mert testesebb formájú. Ilyen ebben az országban nincs. Csak terhesnek meg 80+ évesnek adnak át helyet, ha egyáltalán. Tán olyan összefüggés is előfordul, hogy az idősek között több a hordó alkatú, mint a 15 évesek között. De nekik a koruk miatt adták át a helyet, illetve a koruk miatt ültek be akármilyen szar helyre is. Na ezért látod a kövérebbeket nagyobb arányban ülni. Megjegyzem, ők is voltak fiatalok, egészségesek és karcsúbbak, mint te most. Sőt, sokan éhen is vesztek a '40-es években, ha nem sikerült az urasági gyümölcsösből lopni.

Meglehet, a kövér ember levesz 10 centit a szomszéd ülésből, de a sok bunkó még kettő ülést a lábával meg a táskáival. Azt gyakran olyan a társaság, hogy a többi utas inkább az egész vasúti kocsit elkerüli.

2023. okt. 12. 20:26
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

A "régi" fülké vonatokban én 8 ülést foglaltam el.

Egyiken végigterültem és aludtam, a másikra meg senki nem ült le, mert levettem a cipőt is a pesti körnap után, hazafelé. A kalózt nem érdekelte, csak a jegy és az, hogy ne rakjam fel a cipőmet az ülésre.

2023. okt. 13. 02:16
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
Én csak pillazom. Soha nem találkoztam azzal a jelenséggel hogy valaki átadta a helyét egy elhízottnak. Szerintem egyszerűen csak volt hely és leült.
2023. okt. 13. 04:02
 19/20 anonim ***** válasza:
36%
Balesetveszélyes, ha eldőlnek...
2023. okt. 13. 06:42
 20/20 Justinianus ***** válasza:
37%
De legalább beismerted, hogy buta, primitív voltál. Az is valami...
2023. okt. 13. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!