Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Repülőtéren hogyhogy nem...

X0 kérdése:

Repülőtéren hogyhogy nem lopják el a csomagokat?

Figyelt kérdés
Filmen mindig úgy van, hogy egyszerűen mindenki elveszi a bőröndjét, és csak az utasok vannak ott, nem kell igazolni hogy az övé a bőrönd, senki se ellenőrzi hogy tényleg az övé-e a bőrönd, így bárki elviheti bármelyik bőröndöt. Így viszont elvileg arra lehet számítani, hogy 2 csomagból 3-at ellopnak.

2023. szept. 6. 10:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a reptérről nem jutna ki a tolvaj és nagy értékeket épelméjű ember amúgy sem tart feladott poggyászban.

Egyszerűen túl nagy a lebukás esélye és keveset lehet szakítani, ezért ritka az ilyen jellegű lopás.

2023. szept. 6. 12:24
 12/24 anonim ***** válasza:
48%

Én jogosnak tartom a kérdező felvetését.

Épp ezért ilyen helyzetben mindig ott álltam, ahol kijönnek a csomagok az "alagútból", hogy esélye se legyen másnak előttem leemelni a csomagomat.

Sokan kérdezik, miért tenné, hisz nagy valószínűséggel csak ruhák vannak benne. Nos, azért, mert HÁTHA. Ha rendszeresen lopkod, egyszer belefuthat egy nagyobb fogásba.

Egyébként lehet, hogy azért nem törődnek vele annyira, mert a fő tolvajok amúgy is a rakodó munkások, akik egy sereg csomagot kinyitnak és amiben nincs érték, azt simán visszacsukják, amiben van, azt meg elteszik. Ehhez képest az utasok mind ártatlan báránykák lehetnek csak. :-)

2023. szept. 6. 13:38
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nos, a “hátha” esetében nem csak valami jó nagy értékű elektronikai cucc van ám benne a pakliban, hanem mondjuk egy drogszállítmány is. Amivel viszont nagyon rossz lebukni, pláne úgy, hogy nagyon nem a tiéd :)
2023. szept. 6. 13:46
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
De ezt magyarázom, hogy a rendszeres lopkodáshoz rendszeresen utazgatni kéne. Ami rengeteg pénz. Ez nem olyan, mint felsurranni a vonatra jegy nélkül, és összelopni pár pénztárcát.
2023. szept. 6. 13:48
 15/24 anonim ***** válasza:
49%

Én simán el tudom képzelni azt is, hogy belső segítővel kintről be tud jutni valaki oda, ahol az érkező utasok a csomagjukat várják.

De az tény, hogy ilyen lopásról én se hallottam. Csak olyanról, hogy a csomag eltűnt és körbeutazta a fél világot, mire megkerült. Vagy, hogy hiányzott valami értéktárgy a csomagból.

2023. szept. 6. 14:01
 16/24 anonim ***** válasza:
55%

"Valószínűleg a reptérről nem jutna ki a tolvaj és nagy értékeket épelméjű ember amúgy sem tart feladott poggyászban."

De nem csak épelméjű emberek utaznak repülőgépen.

Viszont amikor a futószalagon a poggyász, addigra a rakodók már rég megcsapolták az ígéretesebb példányokat.

2023. szept. 6. 14:28
 17/24 anonim ***** válasza:
18%
Amúgy a csomagfelvételi terembe nem nagy ügy utazás nélkül sem bejutni. Emberünk megveszi az aznapra szóló legolcsóbb fapados repülőjegyet bárhova a Schengeni övezeten belül, akár kitalált névvel és adatokkal. Becsekkol online, átmegy a biztonsági ellenőrzésen, és máris bent van a tranzitváróban. De innen esze ágában sincs elutazni, már megy is kifelé, a csomagfelvétel ("baggage claim") felé. Határellenőrzés semelyik irányban nincs, a jegyét/útlevelét sem ellenőrzik sehol ebben a folyamatban.
2023. szept. 6. 15:18
 18/24 anonim ***** válasza:
33%
Ez a kérdés, meg a válaszok jó része a tipikis magyar gondokodásmód, hogy lehet akármit ellopni! Normál embereknek normál morális érzékkel eszébe sem jut ilyesmi.
2023. szept. 6. 15:33
 19/24 BlackSword ***** válasza:
100%
Mert többet kell bele invesztálni, mint a várható profit... ráadásul tuti lebukás... semmi értelme nem lenne... ne a filmekből indulj ki...
2023. szept. 6. 19:59
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

18-as éppen ellenkezőleg.

Aki ki akarja védeni a lopást, annak a tolvaj fejével kell gondolkodnia. A védelmi rendszereket is így alkotják meg, hogy számba veszik, hogy lehet külső elkövető, belső elkövető, hogyan tud bejutni, hogyan lehet kiszűrni, feltartóztatni stb.

2023. szept. 6. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!