Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mindig mondjak, hogy kulfoldon...

Mindig mondjak, hogy kulfoldon jobb a tomegkozlekedes, tenyleg jobb?

Figyelt kérdés

2023. aug. 14. 03:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Melyik külföldön?

Szomáliában nem jobb, Japánban igen.

2023. aug. 14. 05:23
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom városfüggő eléggé, nekem a londoni bejött, ott éltem huzamosabb ideig, ahol csak nyaralni voltam, ott a legtöbb helyről nincsenek ilyen téren maradandó emlékeim. Olaszországról viszont vannak olyan emlékeim, egy közepes kisvárosról, hogy már a buszmegállót megtalálni is kihívás volt, mert vagy volt kint jelzés, vagy nem. Rómában meg szimplán úgy vezetett 1-2 buszos, mint az őrült (bár ilyet itthon is ki lehet fogni néha, múltkor úgy vette be a kanyart a sofőr, mint aki a Tokyo Driftbe képzeli magát kb), és a menetrendet is elég lazán kezelték.

Szóval a “külföld” egy elég tág fogalom.

2023. aug. 14. 05:27
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
hogyne kűfődön minden jobb
2023. aug. 14. 07:38
 4/17 anonim ***** válasza:
84%

Rómában, Palermóban nagyon rossz. Ha, amikor #2 Rómában volt, "1-2" buszos vezetett úgy, mint az őrült, akkor csak 1-2 buszon ült.

Lisszabonban is rosszabb, mint Bp.-n, és Amszterdamban sem jobb.

2023. aug. 14. 07:52
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

„Világviszonylatban is a legjobbak közt Budapest közösségi közlekedése”

[link]

2023. aug. 14. 07:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Bulgariaban is eleg fura volt, pld kivolt irva, hogy 13:30 de mar 13:10-kor elmentaz a busz, ugyh ha nem álltal kint 30 perccel hamarebb akkor igy jartal
2023. aug. 14. 08:13
 7/17 anonim ***** válasza:
77%

"Amszterdamban sem jobb."

Hát szerintem viszont sokkal jobb.

2023. aug. 14. 08:50
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Bécsről van tapasztalatom. Ott is jó a közlekedés, habár a metrók eléggé öregek. Némelyik vonal úgy néz ki, mint itthon régen a 3-as metró.
2023. aug. 14. 08:58
 9/17 anonim ***** válasza:
85%

Prágában fényévekkel jobb. Szinte bárhova el lehet jutni átszállás nélkül vagy egy átszállással, pontos és kiszámítható a közlekedés, normális állapotúak és tiszták a járművek.

Rómában a szolgáltatás minősége szintén sokkal jobb, a tájékoztatással vannak gondok, pl. nincs kitéve menetrend a megállókban, vagy van olyan vonal, ahol 2 megállót ugyanúgy hívnak.

2023. aug. 14. 09:12
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

#8:

Lehet, hogy öregek, de ott van pénz a folyamatos, megfelelő karbantartásukra, egyébként ott is már "nyugdíjba" vonultak a legrégebbi első szériás szerelvények. Nekem meg kifejezetten tetszik, mikor neked kell kinyitnod kézzel a metróajtót, az olyan retro. 😊 A vonalak is ahhoz képest, ahogy kinéznek, sokkal jobban karban vannak tartva, azért Bécsben jóval ritkábban fordul elő felújítási időszak, mint itthon, és az osztrákok azt jóval hamarabb lezavarják, nem tart hosszú éveken át.

2023. aug. 14. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!