Ha egy átszállással utazok két vonattal, köteles vagyok a jegyemmel az első vonat után igénybe venni a következő célállomásra menő vonatot, vagy ráérek továbbmenni egy későbbivel is?
Szabály szerint az útmegszakítás nem megengedett egy jeggyel. Én ezt úgy értelmezem, hogy ha pl. Bp-től Egerig utazom egy vonattal, és becsekkolják a jegyemet indulás után nem sokkal, akkor nem szállhatok le mondjuk Hatvannál, hogy majd ugyanazzal a jeggyel továbbutazzak. De mi van akkor, ha át kell szállni? Konkrétan Hajmáskérről szeretnék Veszprémbe menni Kelenföldön keresztül az alábbiak szerint ugyanazon a napon:
Hajm --:-- / 08:39
Kelenf 09:51 / 22:07
Vesz 23:29 / --:--
Itt ugye elvileg 10:07-kor vissza kellene mennem Veszprémbe, de én csak 22:07-kor szeretnék.
Köszönöm. Nekem az Elvira 3859 forintot ill. 208 km-t ír erre:
Hajm: --:-- / 8:39
Kelenf 09:51 / 10:07
Vesz 11:28 / --:--
Ha szétvágná, akkor 1860 + 2200 = 4060 lenne. Érdekes módon csak a 6:39-esnél és a 8:39-esnél 3859 forint; a többinél nem. Megnéztem a 8:39-est szeptember 20-án, ott is 3859 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!