Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A kelenföldi jegyautómata...

A kelenföldi jegyautómata hajnalban elnyelte a 10000 forintos címletem. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Ma hajnalban a kelenföldi autónatából jegyet szerettem volna venni Győrbe, de miután bedugtam a pénzem, kiírta, hogy az autómata nem üzemel, és nem adott lehetőséget hogy visszaszerezzem a bankjegyemet. Mit tehetek hogy visszaszerezzem?

2023. júl. 8. 03:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

"Jegykiadó automatákhoz kapcsolódó hasznos információk

Panaszok kezelése:

Minden esetben hívja a MÁVDIREKT-et, akik felvesznek egy panaszfelvételi adatlapot, amely az Ön adatait és a történteket tartalmazza. Az ügyintézést meggyorsítandó JEGYEZZE MEG ÉS DIKTÁLJA BE AZ AUTOMATA HÁROMJEGYŰ AZONOSÍTÓJÁT.

MÁVDIREKT telefonszáma: +36 (1) 349 4949

Ha az automata nem nyomtatja ki a jegyét, pedig a fizetés megtörtént:

ha van nyitva tartó pénztár az állomáson, vegye meg ott a jegyét, a kezelt jegy sorszámát pedig diktálja be a MÁVDIREKT-nek. Az automata által ki nem adott jegy(ek) árát, vagy az elnyelt pénz teljes összegét Ügyfélszolgálatunk kezelésiköltség-mentesen visszatéríti,

ha nincs nyitva tartó pénztár az állomáson, szálljon fel a vonatra és jelezze a jegyvizsgálónak a gép meghibásodását. A fedélzeten váltott jegyet, vagy utasleadási lapot juttassa el Ügyfélszolgálatunkra, vagy lehetőség szerint a számát diktálja be a MÁVDIREKT-nek.

Ha Ön megszakította a vásárlást, és már dobott be pénzt, de nem kapta vissza azt:

A MÁVDIREKT-en, vagy Ügyfélszolgálatunkon bejelentett eset vizsgálata után, annak eredményének függvényében a felmerülő összeget Ügyfélszolgálatunk kezelésiköltség-mentesen visszatéríti."

[link]

2023. júl. 8. 03:23
 2/14 anonim ***** válasza:
1%
Biztos nem volt rajtad balerinacipő, az volt a baj. Kelenföldön mindenki azt hord, mert ott az a divat.
2023. júl. 8. 04:14
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Hívd a MÁVDIREKT ügyfélszolgálatot. Mondjuk az ilyet jobb azonnal rögzíteni.
2023. júl. 8. 07:04
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
Valószínűleg begyűrte, régen gyakori hibája volt ez az üdítő automatáknak, ha egy kicsit ferdén tetted bele nem ismerte fel a bankjegyet, mert a minta egyenesen volt benne, de visszaadni se tudta, mert ferdén jött volna ki belőle és begyűrődött. Sok dolga volt emiatt a szerviznek, a 2010-es években a nagyobb automatákon (mint a Coca-Cola) lecserélték a bankjegyvizsgáló modult egy jobb konstrukcióra, a kisebbekről teljesen leszerelték. Szóval ez egy teljesen hétköznapi dolog, felhívod a hibabejelentőt, kimegy a szerviz, látni fogja a begyűrt bankjegyet és visszakapod. Ilyenkor le is tilt a bankjegyvizsgáló modul, amire az automata reagálhat úgy, hogy csak bankkártya módba kapcsol, vagy teljesen leáll, úgyhogy már kívülről is látszik, hogy valami nincs rendben.
2023. júl. 8. 08:01
 5/14 anonim ***** válasza:
94%

Tanulság: Nem kell ilyen szir-szar automatákba ekkora címletet dobálni.

1000 másik lehetőség van jegyet váltani. Miért szopatjátok magatokat?

2023. júl. 8. 08:23
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
Automatába nem rakunk nagy pénzt mert ez lesz a vége. Tanulópénz. Ügyfélszolgálat segíthet.
2023. júl. 8. 09:23
 7/14 anonim ***** válasza:
91%
Annyit tehetsz, hogy máskor nem teszel nagy pénzt automatába. Ha lehet, jegypénztárnál vásárolj; ha nem, akkor automatánál bankkártyával, de csak paypass-szal, mert úgy nem tudja elnyelni. A tízezresedre keresztet vethetsz, a MÁV megtesz mindent, hogy ne kelljen kártalanítaniuk.
2023. júl. 8. 09:47
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én nem tudom, de a BKK a benyelt ezrest is visszautalta. Igaz a felét elvitte a telefonköltség.
2023. júl. 8. 11:04
 9/14 anonim ***** válasza:
30%
Baseball ütővel szétvered az automatát. Habár nem fogod visszakapni a 10 ezrest, legalább a MÁV nem teheti el röhögve.
2023. júl. 8. 11:48
 10/14 A kérdező kommentje:
Felhívtam a MÁVDIREKT-et, elvileg megvizsgálják és visszautalják 30 napon belül, bár van egy sanda gyanúm hogy semmi nem fog történni
2023. júl. 8. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!