Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Problémák a BKV-vel?

Problémák a BKV-vel?

Figyelt kérdés

3x megbüntettek, és 6ot akarnak rámverni:(illetve már fizetem a büntetéseket, csak kicsit megdöbbentem, mivel pontosan emlékszem hogy a bírságolások mikor voltak. A másik 3 viszont amire egy dolog, hogy nem emlékszem, és olyan járatokon történt, amerre soha nem jártam, de azokban az időpontokban volt bérletem, amik a mai napig megvannak, viszont nem tudok mit kezdeni velük, mert a BKV irodában megmutatták a bírságolási jegyzőkönyveimet, rajtuk az "én aláírásommal", ami mondjuk nem tudom, valóban az én aláírásaim, mert az említett esetek 16 és 19 éves korom között voltak, és nem volt még kialakult aláírásom, ezért midnig máshogy írtam alá...

Mással is történt hasonló?

2010. okt. 12. 11:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az aláírás nem változik..Az más dolog hogy az évek alatt másképp írsz alá,de bizonyos betűket,jeleket ugyanúgy írod most is mint 10 vagy 20 éve...Ha nem vagy benne biztos hogy ezt te írtad alá akkor kérhetsz írásszakértőt..Ő még a gyerekkori aláírásodból is rájön,hogy te írtad vagy valaki más...
2010. okt. 12. 11:51
 2/12 A kérdező kommentje:
Én nem értek a témához tényleg egyáltalán.Az aláírásom annyiban változott, hogy volt mikor úgy írtam alá mint az anyukám,volt mikor valami teljesen más style-t kitaláltam. De biztos igazad van, hogy vannak olyan jellemző betűk amik nem változnak. Akkor úgy döntöttem, hogy inkább elismerek mindent, és befizetem, nehogy az legyen , hogy én emlékszek rosszul és még a szakértői díjat is nekem kell állni.
2010. okt. 12. 12:00
 3/12 anonim ***** válasza:
56%
Elévülés nincs?
2010. okt. 12. 12:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek 5 év az elévülése. Ha valamelyik 5 éven túl történt, közöld, hogy elévült. A bíróságok sem foglalkoznak elévült dolgokkal, szóval ne félj a fenyegetéstől.

A BKV egyébként is egy mocsok cég... Havi 10 eFt-ért még a metrót is képtelenek normálisan üzemeltetni... A sok hajléktalanról, csövesről és a járművek minőségéről, higiéniájáról nem is beszélve...

Egy jó érvem van velük kapcsolatban: egyre több "utasbarát" sofőrjeik vannak a járatokon.

Persze más fejlődések is vannak a BKV-nál. A baj csak az, hogy visszafelé... :DDD

2010. okt. 12. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:
26%

Jaj! Fejezzétek már be az elévülési dolgot!

Elévülés csak akkor létezik ha az adott időpontig semmilyen formában nem jelentkeznek a tartozás összege miatt.A kérdezőnél jelentkeztek,így nem évült el,hiába 16-a9 évesen történtek a büntetések..Mivel folyamatosan képben voltak,folyamatosan jelezték neki,felszólították,hogy fizessen..A BKV-nál elvileg 1 év az elévülés ideje..De soha nem engedi a BKV (csak nagyon ritkán amikor valamiért elsiklanak,vagy nem veszik észre) hogy elévüljön..tegyük fel,hogy 2005.január 10-én büntettek meg..Ha 2006 január 9-én jön egy levél tőlük,hogy adós vagy akkor az elévülési idő újra folytatódik 2006.január 9-től..és így tovább..Ezért van az,hogy több éves BKV tartozást akarnak valakinél behajtani..

Egy dolgot tehetsz..Kifizeted,és így nem halmozódik a tartozásod összege...De ha 100%-ra biztos vagy abban,hogy téged nem büntettek meg,és nem a te aláírásod van a papírokon tényleg kérhetsz írásszakértőt..Az írásszakértő nagyon hamar észre veszi,hogy a te írásod vagy sem függetlenül attól,hogy mennyire változtattad a stílust vagy mennyire más a jelenlegi aláírásod...Sőt azt is meg tudja állapítani,hogy bal kézzel vagy jobb kézzel írtad..(persze mintát adni kell)

De ha kiderül,hogy mégis a te írásod akkor bizony ki kell fizetned ennek a költségét is..

2010. okt. 12. 13:00
 6/12 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nem évül el a dolog, sőt, eladján követeléskezelő cégnek, aztán leshetsz. Kérnek egy bírósági meghagyást, rápakolnak egy csomó kamatot és egyéb költséged, aztán ha évekig nem fizetsz, akár a házad is elveszik.
2010. okt. 12. 13:28
 7/12 anonim ***** válasza:
Nagymamám is kapott egyszer egy felszólítást, hogy fizesse ki a 6000 forint pótdíjat, mert x járaton y időpontban jegy nélkül utazott. Nagymamám sosem járt Pesten.
2010. okt. 12. 14:57
 8/12 anonim ***** válasza:

13.00-as írónak van igaza..Nem évül el ha folyamatosan felszólítanak..

Az utolsónak és talán a kérdezőnek is elmondok egy titkot amit kezdő BKV ellenőrként tapasztaltam..

Én mint kezdő ellenőr még nem "dolgozhattam" csak nézhettem az igaz ellenőrök munkáját..(még nem volt meg a vizsgám ami kellett) de így is beosztottak mindig valakik vagy valaki mellé,hogy tanuljak tőle..Többnyire abból állt a munkám,hogy megfigyeltem a "kollégáim" napjait,hogy dolgoznak,és igyekszem tőlük tanulni...Érdekes emberekkel hozott össze a sors.Volt aki okos,művelt,jó humorú ember volt,és ellenőrként is becsületesen dolgozott.Volt aki olyan szépen tudott büntetni(persze jogosan) hogy az illető teljes mértékben egyetértett vele..Volt olyan aki annyira bunkó volt nemcsak az utasokkal hanem a kollégáival,hogy nem is vették zokon ha az utasok egyszerűen kidobták a villamosból vagy lekevertek 1-2 pofont nekik..Voltak sokan akik ellenőrként dolgoztak,mert kell a pénz nekik,és nem volt más választásuk..Az ilyen dolgozók bizony titkolták a környezetükben..Egyszer egy fiatal okos,kedves lánnyal kellett mennem "terepre" Kiderült,hogy olyan helyre és buszjáratra osztották be ahol ő lakik,és nagy a rizikója,hogy ismerősökkel,rokonokkal ,barátokkal futna össze..Ezért úgy döntött,hogy itt ál munka lesz..Elmentünk a boltba vettünk enni-innivalót,és hazamentünk hozzá..Csatlakozott hozzánk még 2 lány akik szintén a környéken kellett dolgozniuk..Délig fent voltunk a lány lakásán,és nekem mint friss ellenőrnek meséltek az elmúlt év megpróbáltatásairól,érdekes,tanulságos utasokról..Mivel délelőtti műszakban voltunk így délben neki kellett állni írni valamit,mert ha vége a melónak le kell adni,hogy hány embert kaptak el..(ugyanis megvan adva,hogy 1 hónapban mennyi embert kéne megbüntetni...minél többet annál nagyobb lesz a prémium) Szóval ezért előkerült a jó öreg telefonkönyv..Találomra kiírtak neveket,címeket,és persze valódi buszjáratok számát időponttal..Ez meglepett,és mondtam is,hogy ez így nem jó hiszen sem személyi igazolvány szám,sem aláírás nincs..Felvilágosítottak,hogy nagyon sok embert csak "bemondásra" tudják büntetni..Vagyis nincs nála semmi írta,de elmondja az ellenőrnek a nevét,címét..Ők kénytelenek ezt is elfogadni..Így azon a napon úgy mentünk be,hogy csak bemondásos büntetések voltak..rendszert persze nem lehet ebből csinálni,mert hamar rájönnének a csalásra.(egyébként végül is nem vizsgáztam le,mert rájöttem ez nem nekem való meló és kiléptem..Talán 1 hónapot dolgoztam ott)

Szóval lehet,hogy a nagymama is így járt.Valaki valahol rátalált a nevére,címére és csak beírta..Vagy lehet,hogy te is így jártál pár alkalommal kedves kérdező..Ilyenkor főleg a nagymama esetében érdemes fellebbezni,és ha kell a bíróságig is elmenni,ugyanis nem a mamának kell bizonyítania,hogy nem járt a BKV járaton azon a napon,hanem a BKV-nak kell bizonyítani,hogy a mama ott volt..Egy cetli amint nincs rajta az aláírása nem bizonyíték...Ilyen esetben csak bepróbálkoznak,de ha perre mennél nem biztos,hogy a BKV-nak megérné..

< volt BKV ellenőr>

2010. okt. 12. 15:34
 9/12 anonim ***** válasza:
Aranyosak a bemondott nevek, címek, mondván nincs nála igazolvány. Én postás kézbesítő voltam, és rengeteg BKV-s levelet küldtünk vissza "címzett ismeretlen" cetlivel. Mikor jöttek a Kiss, Kovács, Nagy stb. nevekre a levelek, olyan utcákkal, ami általában minden településen van, Kossuth, Petőfi, Rákóczi stb. A legjobb az volt, mikor maga a házszám abban az utcában nem is volt. Pl. csak egyik oldalon házak, csak páratlan számozással, és mondjuk az utolsó a 19, és jött a levél a 26-ra. A BKV meg mindig kiakadt, hogy a postások elszabotálják a kézbesítést. Ellenőrnek bemondanak egy tucatnevet, hallottak egy közeli településről, és bediktálják. Aztán a kézbesítő a hibás, mert nem tudják behajtani a büntetést. A legjobb az volt, amikor olyan nevű utca nem is létezett, de a posta vezérigazgatóságát azért mindig értesítette a BKV. Imádtam őket.
2010. okt. 12. 15:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Egyéb adatok is kellenek a fecnin, nem? születési idő, igazolványszám....?
2010. okt. 12. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!