Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lada átíratási problémák?

Lada átíratási problémák?

Figyelt kérdés

Adott egy 70eFt-os Lada amit novemberben vettem,az eladóval úgy egyeztünk meg hogy nem iratom át,így megspórolom az átíratási költséget mivel én tavasszal el szeretném adni.

Az eladó ennek ellenére már másnap bement az okmányirodába (mint utólag kiderült) hogy eladta az autót stb..erről januárban kaptam egy levelet az okmányirodától egy 20ezres bírsággal együtt.

Még pár napom van elintézni a papírokat mert kivonják a forgalomból..úgy hogy előtte kényszerátíratáson megy keresztül ha minden igaz.

Na most ha én esetleg eljátszanám azt hogy "ellopták" az autómat,akkor ugye nincs mit átíratni,az okmányiroda kivonja a forgalomból, a rendszámát pedig körözés alá helyezik..amit kb leszarok,mert 70ezerről van szó így aztán darabokban eladhatom amiért majd kapni fogok talán 50ezret.

DE még mindig jobb mint 60ezerért átíratni hogy aztán 60ért eladjam másnap.

Vagy esetleg van jobb ötlet?

2011. febr. 28. 00:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Per pillanat mindjárt március lesz. Ha most ellopják az autót, attól még novembertől a tied.

Miként jelented be az ellopást? Kinek a nevén, ha az előző már bejelentette az eladást?

Ha írtatok adásvételit, tök mindegy, mi volt a szóbeli megállapodás. Szerintem nem úszod meg.

2011. febr. 28. 00:28
 2/14 A kérdező kommentje:

Novembertől az enyém,de csak január végén kaptam levelet az okmányirodától..bementem..ott pedig március közepéig adtak haladékot.

Na és ha időközben ellopják az autót akkor mégis mit tudnék tenni? Eredetiségvizsgálatra se tudom elvinni műszaki ilyesmi az se lehet meg...vagyis nem lehet a nevemen...azaz elloptak egy autót,amit nem tudtam átíratni,de az előző tulaj már bejelentette vagyis nem fizet se súlyadót se semmit.

2011. febr. 28. 00:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Természetesen az autót én "lopnám el" haveromhoz,ahol majd szétszedjük és darabjaiért kapunk esetleg 40-50ezret..de még mindig jobb mint most 60-ért átíratni,hogy aztán pár nap múlva eladni ugyancsak 60-ért.
2011. febr. 28. 00:44
 4/14 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy az eladó mikor jelentette be, vagy milyen dátum volt eladásként a bejelentésében, amit esetleg valamivel igazolni tudott.(Feltételezem nem készítettetek adásvételi szerződést.)

Nem hiszem, hogy megúszod költség nélkül, mert nagyon rámentek az átírásra.Nekem volt egy Wartbim, amit a vevő nem iratott át, és amikor bemutattam az adásvételit, mondták az okmányirodában, hogy nagyon megbüntetik a vevőmet, mert csalt az átírásban, és a súlyadóban. Amúgy nem jó nem átíratni az autót, mert ebből problémák adódhatnak mind a két fél részéről. Az eladó kiszúrásból bejelentheti az ellopását, a vevő meg balesetezhet vele, amit nem ismer el. (Cserbenhagyás) és kész a nagybaj.

2011. febr. 28. 00:59
 5/14 anonim ***** válasza:

"Eredetiségvizsgálatra se tudom elvinni műszaki ilyesmi az se lehet meg...vagyis nem lehet a nevemen..."

Oké, értem próbáljuk megúszni!

Műszaki nem része az átírásnak az eleve kiesik.

Eredet vizsgát, új forgalmit valóban meg lehet úszni "lopás" által.

Ellenben az átírás többi illetékét garantáltan és jogosan behajtják!

(pl.: ingatlant vennél, ami netán leég megsemmisül - ez senkit nem hat meg! Az illeték vagyonszerzés után fizetendő "adó szerűség" ahol nem szempont, hogy értéke megvan-e még a leróvás pillanatában - mindig az adás-vétel kori szerződés mérvadó.)

2011. febr. 28. 05:48
 6/14 A kérdező kommentje:
Az átiratási illeték,vagyis a vagyonszerzési illeték(?) azt amúgy is ki kell fizetnem ami 21ezer forint..viszont több költségem nem igazán lenne,mert nem kell eredetiségvizsga ill forgalmi meg ki tudja még mi...esetleg azt is el lehetne sütni hogy a kocsiban maradt minden papír adásvételivel együtt-habár ennek nem biztos hogy túl sok értelme lenne.
2011. febr. 28. 16:05
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha nagyon akarják lekérhetik at eredetvizsgálatot. Az bekerül egy számítógépes rendszerbe, ahogy sikeresen eredetviszgálják az autód. Ha nincs, akkor megkérdik miért.
2011. febr. 28. 17:06
 8/14 anonim ***** válasza:

az eladó adásvételi szerződés bemutatásával igazolja a kocsi értékesítését. Tehát a kocsi a tied. Ki kell fizetni az átírási illetéket. Ha bejelented az ellopását, hamisan nyilatkozol, ebből a későbbiekben lehet problémád.

Ráadásul hiába szeded szét a kocsit, papíron a tied marad, és élőként fog szerepelni a nyilvántartásban. Lopás esetén sem vonják ki végleg a forgalomból!

2011. febr. 28. 20:08
 9/14 A kérdező kommentje:

Papiron az enyém marad,de nincs utána mit fizetni mert soha nem lesz meg ha atomjaira szedem...a rendőrségtől pedig 2hét múlva kapok egy levelet h ,,nyomozást lezárták nincs meg a kocsi üdv"

Viszont megspórolnám az eredetviségvizsgálatot,forgalmit,biztosítást,és ha ki szeretném vonni a forgalomból akkor még azt is.

Vagy van valami jobb?

2011. márc. 1. 00:25
 10/14 anonim ***** válasza:

Lesz még meglepetésed,megsúgom.

Biztosítás !

Akárhogy beszéltétek meg---készült adásvételi--így van???

Ezzel a nevedre vetted!!!

A tulaj csak az adásvételivel vetetheti le a nevéről--ezt meg is tette.

Átíratás előtt biztosítást kell kötni.Ha ezt nem teszed meg még a vásárlász követő napon,MINDEN napra FEDEZETLENSÉGI díjat számolnak fel,amíg csak meg nem kötöd a biztosítást---ez napi 2-300!!! ft.

Ez NEM az önkormányzat hatásköre,tehát ők is megtalálnak nemsokára,nem érdekli semmi őket,csak a pénz,amit a hatályos jogszabályok szerint kicsikarnak bárhogy belőled sajna.

Aztán...súlyadó..annak kell fizetni,akinek jan.1-n a nevén van a gépjármű..ez is megy 2~3 héten belül,valamint szeptemberben a másik fele.bár ez pár ezer ft csak.

2011. márc. 1. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!