Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lada átíratási problémák?

Lada átíratási problémák?

Figyelt kérdés

Adott egy 70eFt-os Lada amit novemberben vettem,az eladóval úgy egyeztünk meg hogy nem iratom át,így megspórolom az átíratási költséget mivel én tavasszal el szeretném adni.

Az eladó ennek ellenére már másnap bement az okmányirodába (mint utólag kiderült) hogy eladta az autót stb..erről januárban kaptam egy levelet az okmányirodától egy 20ezres bírsággal együtt.

Még pár napom van elintézni a papírokat mert kivonják a forgalomból..úgy hogy előtte kényszerátíratáson megy keresztül ha minden igaz.

Na most ha én esetleg eljátszanám azt hogy "ellopták" az autómat,akkor ugye nincs mit átíratni,az okmányiroda kivonja a forgalomból, a rendszámát pedig körözés alá helyezik..amit kb leszarok,mert 70ezerről van szó így aztán darabokban eladhatom amiért majd kapni fogok talán 50ezret.

DE még mindig jobb mint 60ezerért átíratni hogy aztán 60ért eladjam másnap.

Vagy esetleg van jobb ötlet?

2011. febr. 28. 00:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ez azért nem igazán így van..15napom van átíratni,ha én a 15. napon iratom át és akkor kötöm a biztosítást akkor az előző 14napért nem kell fizetnem 14x300Ft-ot-.-....Főleg h márciusig kaptam haladékot az átíratásra.
2011. márc. 1. 14:57
 12/14 A kérdező kommentje:
És nyilván ha nincs rajta biztosítás/nincs átíratva akkor nem járok vele ez természetes.
2011. márc. 1. 14:57
 13/14 anonim ***** válasza:

A biztosításnak folyamatosnak kell lenni. Azért én megkérdezném az eladót, hogy miért szúrt ki veled?

Látod, ha hivatalos úton jártok el, nem fáztál volna rá. Nehéz lesz megúsznod.Lehet, hogy ha bejelented az ellopását nyomozni fognak utánna, és utánnad is. Engem kilenc hónapig szivattak a hatóságok, mert más motorkód szerepelt az A-s Omegámon, ami hivatalosan 250E. ér. Kisült, hogy az egyik elöttem levő gazdája tudott róla, és állítólag be is jelentette a változást, de elhagyta a papírját, a hatóság meg mivel lejárt a megőrzési idő, megsemmisítette, én meg járkáltam a rendőrség, az okmányiroda, és az NKH között kilenc hónapig.

2011. márc. 1. 18:04
 14/14 anonim ***** válasza:

Esetleg "becsületbeli ügyet" vívhattok ököljogon az eladóval.... - miért nem szólt, mielőtt megszegte a szóbeli ígéretét?!

Persze a törvény őt védi és óriási köztörvényes balhé lenne belekötni....

Sajnos az állam is erősebb és nem hülye egyik hivatal sem. - TÚLontú okos, sajnos.

2011. márc. 2. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!