Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ezek közül szerinted melyik...

Ezek közül szerinted melyik jelenség a leginkább zavaró a tömegközlekedésben?

Figyelt kérdés

[link]

Nekem a 3-as, mert nincs rá épeszű magyarázat.

2023. jún. 16. 07:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik zavar, ezért járok autóval.
2023. jún. 16. 10:59
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Na, megjöttek a rátarti autósok :)
2023. jún. 16. 11:56
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Az autóval meg órákra dugóba kerülsz, mivel hiszed vagy sem, autóból is túl sok van, a repülő kocsikra meg még jó pár évtizedet várni kell. ;)
2023. jún. 16. 12:12
 14/24 NTBS ***** válasza:
62%
3.
2023. jún. 16. 13:11
 15/24 anonim ***** válasza:

Ha összegeznem kellene akkor szimplán ezek összessége zavar, ráadásul általában halmozottan jelennek meg.

1. Alapvető higiénés szabályok be nem tartás

Talán részemről ez a legrosszabb. Nem vagyok hipochonder, de a legtöbb betegséget 2 helyen szedtem össze: munkahelyen vagy tömegközlekedésen.

Utálok beteg lenni, a betegség kidobott idő, utálok hulla betegen feküdni (ki szeret?) és tömegközlekedésre akármikor felszállok mindig van egy köhögő-krákogó amitől égnek áll a hajam.

2. Nem tisztelik az intimszférád

Ez számomra akkor zavaró ha indokolatlan, de nyilván egy 7-es buszon csúcsidőben nem lehet elkerülni.

3. Elállják az ajtót

Ez az 1. mellett a másik rettentő idegesítő. Értem én, hogy valaki leszáll a következőnél, de amikor a mama felszáll és a banyatankkal megáll abban a pillanatban a 4-6 villamos ajtajában, miközben 30 másik ember felférne még, az azért zavaró.

A másik amitől meg tudtam őrülni, hogy nyílik az ajtó és már özönlenek fel az emberek, meg sem várva, hogy leszállj. Szerencsére ezt nagyjából kigyomlálták a legtöbb helyen az első ajtós felszállással.

4. Bámulnak

Hát ezt én teljes mértékben leszarom. Sokkal veszélyesebb a 3-as által említett C típusúak "mit bámulsz?" vergődése.

5. Ha elvárják, hogy átadd a helyed

Én ezt le tudom szarni. Ha MEGKÉR akkor átadom. Ha csak mellettem duzzog, hőbörög, akkor meg mosolyogva a seggemen maradok.

6. Hangos zenehallgatás

Ez is zavar, de helyzetfüggő milyen zene. Általában erre is a C a helyes válasz.

7. Kihangosított telefon

Ez gyakorlatilag ugyanaz mint a zene, erre is legtöbb esetben C a válasz.

8. A villamoson folytatják a bulit

Szintén ugyanaz mint a 6-7. Ennek is vannak határai, ha csak hangosak vagy jól érzik magukat még elviselhető. De amikor nekiáll valamelyik agyhalott megverni a buszt és üt vág mindent az zavaró. Ide kapcsolnám a focihuligánokat. Gyakorlatilag az egyetlen eset amikor a jó magyar proli igazi C típusúként viselkedhet.

9 Ha valaki eszik

Ha nem morzsál mindent össze, vagy nem szagos akkor önmagában nem zavar.

10 Fent marad a hátizsák

Engem különösebben nem zavar, mert ritka eset, akkor is kéréssel és kommunikációval általában orvosolható.

2023. jún. 16. 13:35
 16/24 anonim ***** válasza:

Ami engem idegesít az maga a sofőr. Vannak akik vezetésre alkalmatlanok, 60-as kanyarban szembe sávban 90-el, átrobog a piroson, dőlnek az utasok. Nem azt mondom, én se csinálnám ezt a munkát, de attól még az alkalmatlanokat ki kellene szűrni.

Másik rossz, hogy még fel sem szállsz az eszközre már a megállóknál atrocitás ér. Szerintem mindenkinek akad egy "elindult felém a C késsel a kezében" története. Egyik haverom Népligetben futott ilyenbe.

Felbőszült C banda, egyik egyszer csak elkezdett ordítani, hogy most leszúr valakit, és elindult haverom felé késsel. Mivel haverom elég nagy darab ember, a C inkább irányt váltott és az utána érkezőbe kötött bele, meg nem szúrta "csak" leütötte.

2023. jún. 16. 14:07
 17/24 anonim ***** válasza:

Vagy maga a menetrend összeállítása, kiszámíthatatlansága. Nem jön a busz, elment már a busz, az ember meg ott pislog hogy most hogyan tovább.

Vagy a kéktúrázással kapcsolatban reklámozták a buszt, tömegközlekedést. Egyszer-kétszer mentem el kizárólag busszal, de elég kellemetlen amikor mehetnél kényelmesen este 8-ig mert világos van, de fél 6-kor elmegy az utolsó busz szóval ahhoz kell igazítani mindent.

2023. jún. 16. 14:10
 18/24 anonim ***** válasza:
52%

Engem a 2. idegesít legjobban. Pesten mindennapos jelenség, hogy az ajtóban tömörülnek az emberek (azok is, akik 10 megállót utaznak), míg a villamos/metró belsőbb részeiben focizni lehetne, akkora hely van.

A hátizsák levetetése viszont baromság. Ha magad előtt tartod, akkor is ugyanannyi helyet foglal, mint a hátadon.

2023. jún. 16. 14:52
 19/24 A kérdező kommentje:
Ha most nézed, valóban a 2-es az, hogy elállják az ajtót, akkor ez úgy látszik változó lista
2023. jún. 16. 15:05
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
#18 Ha magad előtt tartod a hátizsákot, tudsz vele alkalmazkodni a többiekhez + nincs fejmagasságban.
2023. jún. 17. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!