Manapság miért sok a prosztó bkk-s busz söfőr? Vagy ez
a magyar közlekedési alap morál?
Figyelt kérdés
Már sokadszor találkozom a bkk-s busz söförök taplóságával,és látok elég sok videót is erről,de most én is tapasztalatam saját magam. Egy parkoló kocsi hátulja kijebb állt a parkolás alkalmával mint ahogy a vonal van. Jogi értelemben nem szabályosan parkolt. Leszálláshoz készülödtem az első ajtónál álltam. Szerencsétlen soförünk hiába elfért volna az egy irányú úton,ő szánt szándékkal a kocsi kilógó sarkába bele ment. Azt hittem elsőre rosszul lett a sóför. Első ajtó kinyit leszáll anyázik,a gond az volt hogy 2 gyerek olyan 8-10 évesek ültek csak a kocsiba. Képzelhetitek nem szakadtak a röhögéstől. Talán neki is lökte a másik parkóló kocsinak őket. Én is leszálltam megnézni hogy ez a szerencsétlenség mit művelt. Én nyugtattam a két gyermeket. Safőrünk csak azt hajtogatta neki van igaza mert szabályosan jött ők meg szabálytalanul parkoltak. Mondtam neki ha az én gyerekeim ülnének most ott a kocsiba te meg most az aszfalton feküdnél,nem védene meg semmilyen Orbán által irott törvény. Na megérkezett az anyukájuk a gyerköcöknek gyógyszertárba ugrott be gyógyszerért. Mondtam szándékosan mentek nekik bár ők meg szabálytalanul álltak meg itt. Hatóságok,utasok leszáll,stb, nem kérsés maradok tanúnak mert szándékos balesetet okozott emberünk. Megfogadtam magamban ez nem fog többet sóförködni a bkk-nál azt garantálom,meg is mondtam neki,hogy munkanélküli. Van befolyásom igy már azóta lehet a tescoba a befőtteket tölti a polcokra. A kamera felvételek is bizonyitottak mindent. Ami érdekes hogy ez az ország morálisan,szellemileg,és értelmileg ennyire le van csúszva? Ha nem a zebrán zöld jelzésen megy át egy gyerek elgázolom mert nekem van igazam? Tény hogy én belevertem volna a helyszinen a betonba saförünket hiába ő a közfeladatot ellátó személy.
egyes, kettes. Benneteket jellemez,hogy hagynátok,hogy bárki bántsa a családotokat. Szerencsére nem sok ilyen ember van. Látjátok ez a különbség közöttünk.
2023. ápr. 23. 08:20
12/28 anonim válasza:
Nekem egy permkerületben kifejezetten kellemes tapasztalataim vannak.
Múltkor egyik este kb. 7 körül beszélgetett a buszsofőr az egyik kollégájával.
A kolléga mondta, hogy ő alapból a szomszéd kerületben jár, és ha megvár valakit, jó, ha 10-ből 1 megköszöni. Bezzeg ezen az elsőajtós vonalon az utasok többsége köszön felszálláskor, és sokan leszálláskor is.
Többször előfordult velem, hogy a megállóban álló busz felé menet megálltam, és megfordultam. Ezzel jeleztem a buszvezetőnek, hogy ne várjon meg. Mindig megköszönték.
Nem mentegetem a "te" buszvezetőd, de rengeteg autós parkol bunkó módon. Elszakadt a cérna. 75F
2023. ápr. 23. 08:21
13/28 A kérdező kommentje:
12-es nem mondtam hogy mind tahó,de sajnos felhigult a szakma a többsége ilyen. Egyébként is milyen ember az aki szándékosan okoz balesetet? Égetni való! Mert ő otthon elöző este nem kapott otthon puncit az utakon éli ki magát. Elszakadt a cérna a debil fejében akkor gázoljon el valakit az uton. A kivétel erösiti a szabályt.
2023. ápr. 23. 08:30
14/28 anonim válasza:
Őszintén szólva szerintem sosem ütötte meg az elvárható szintet a BKV és más szolgáltatók sofőrjeinek a kommunikációja. Vezetéstechnika, biztonság szempontjából szerintem rendben vannak a mai napig, még ha hígult is e tekintetben a szakma, de a taplóság az már az 1990-es években is megvolt.
2023. ápr. 23. 08:38
15/28 A kérdező kommentje:
14 es egyetértek.
2023. ápr. 23. 08:53
16/28 anonim válasza:
Csak egy példát kiemeljek. Volt olyan is hogy megkéselte utasát a soför mert nem volt rajta a maszk. De elég a neten rákeresni. Vagy elég a jegy ellenörök stilusát alapul venni. Sokszor kikaptak nem ok nélkül. Ezért ki is harcolták hogy ők is közfeladatot elvégző személyek legyenek. De szerintem ha kihuzza a gyufát valamelyik pont nem érdekli az elkövetőt hogy ő kicsoda.
2023. ápr. 23. 09:12
17/28 anonim válasza:
Fel sem merült benned, hogy nem szándékos volt, hanem figyelmetlen?
Ilyen esetben a busz kiesik a forgalomból,nem teljesíti a menettervet, mínusz pénz. Rendészet, jegyzőkönyv és ha pechje van, mehet a garázsba.
nem hiszem, hogy mindez megérje egy kis bosszúért.
2023. ápr. 23. 11:38
18/28 A kérdező kommentje:
Sajnos de. Elismerte.
2023. ápr. 23. 12:19
19/28 anonim válasza:
Ez a te állításod. 99%-ra veszem, hogy meg sem történt, vagy nem így.
2023. ápr. 23. 12:23
20/28 A kérdező kommentje:
17-es Normális esetben igy kellett volna történie. De itt nem normális volt a szitu. Kö,Hat,-nál dolgozom igy alaposan benézte a soför azóta nem dolgozik a BKK-nál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!