Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Rossz BKK tapasztalatok?

Rossz BKK tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Mindig megveszem időben a bérletet. Most az egyszer elfelejtettem... Lejárt éjfélkor, aztán másnap reggel nagyon korán indultam, siettem. Sajnos elfelejtettem megvenni (általában telefonon szoktam). Mentem egy megállót a metróval, majd amikor leszálltam, ott voltak az ellenőrök. Akkor jutott eszembe, hogy megkéne venni, ezért gyorsan meg is vettem jópár méterrel arrébb, de odajött hozzám az ellenőr, hogy ez nem így működik, és megbüntetett. Eleve nagyon bunkón viselkedett velem, hiába mondtam, hogy csak elfelejtettem megvenni, nem akartam én bliccelni. De nem érdekelte...

Ami mégjobban zavar az egészben, hogy bezzeg az ilyen para emberekhez nem mernek így odamenni, hogy megbüntessék őket, de persze engem meglehet...

Már bánom, hogy lazán odaadtam neki a személyimet, nem kellett volna! Valakinek van hasonló tapasztalata?

2023. ápr. 4. 16:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
49%

Hátsó szándék nélkül elfelejted megfizetni az útdíjat: megbüntetnek.

Hátsó szándék nélkül nem figyeled, mennyivel mész, túlléped a megengedett legnagyobb sebességet: megbüntetnek.

Hátsó szándék nélkül elmérsz egy előzést, frontálisan ütközöl: meghalsz.

Hátsó szándék nélkül megcsúszol a lépcsőn: megsérülsz.

Hátsó szándék nélkül kihagysz egy tartógerendát: összedől a ház.

Hátsó szándék nélkül elfelejted lekapcsolni a fűtést egy hosszabb utazás előtt: drága lesz a számla.

Tanuljuk már meg végre, hogy a figyelmetlenségeinknek, hibáinknak következménye, negatív hatása lehet, melyekért nem a BKK, nem az ORFK, nem a szomszéd, nem a NÚSZ, hanem te magad vagy a felelős.

2023. ápr. 5. 15:46
 22/27 anonim ***** válasza:
21%
Egyszerű a dolog, ne fizesd be, küldenek majd fizetési meghagyást, annak mondj ellent, miszerint nem ismered el a tartozást és ott vége lesz a dolognak. Onnantól pereskedhetnének ha akarnak és meg is nyernék, de nem fognak, mert arra sincs pénze a BKK-nak hogy a BKV-t kifizesse, hiteleket vesznek fel rá, akkor a milliós jogi költségekre se lesz, ráadásul évekig elhúzható, nem egy gyorsan megtérülő dolog, szóval ha van esze a BKK-nak nem megy bele.
2023. ápr. 5. 16:31
 23/27 anonim ***** válasza:
87%
Bár ha te befejezted a bérletvásárlást az appon amíg az ellenőr felírta az adataid, a bérlet vásárlásának időpontja korábbi lesz mint a pótdíjé (tapasztalat, akkori időpontot ír be a gép amikor a kézi készülékén leokézza), így élhetsz az utólagos bérletbemutatással.
2023. ápr. 5. 16:54
 24/27 A kérdező kommentje:
23, éltem vele, 6000 forintot így is ki kellett fizetni.
2023. ápr. 5. 18:25
 25/27 anonim válasza:

Nekem hasonló történetem van csak MÁV-os.

Nekem van MÁK kártyám és lejárt. A munkahelyemen kaptam utazási kedvezményt csak a munkahelyem nem volt a helyzet magaslatán ugyan is kiderült, hogy nem megfelelően állították ki az "utazási kedvezmény"-es papírt.

A pénztárnál jegyvétel előtt megkérdeztem a pénztárost, hogy ez jó-e így, érvényes-e, mert nekem is feltűnt, hogy valami nem oké.

A pénztáros nagyon kedves volt, de nem tudott segíteni, így oda hívta a pénztárfőnököt. Az nagyon bunkó volt, fel sem fogta, hogy azért lett odahívva, hogy segítsen. Azt mondta: ez mi? hol van az iktató szám meg a többi? ilyet simán ki lehet nyomtatni, mi ez a szar? Ezt akarta maga használni? Én és pénztáros is mondta, hogy nem csak megkérdeztem, hogy érvényes-e így? Utána rögtön eltépte, hogy nem. Vettem, simán jegyet. Annyit elmondott, hogy az iktató szám hiánya a főgond. Szóltam a munkahelyemnek és javították a hibát, de addigra újra érvényes MÁK kártyám lett és már nem érdekelt a dolog. Úgyhogy máshol is vannak "érdekes" szituk.

2023. ápr. 13. 19:39
 26/27 A kérdező kommentje:
Úristen. Ezek annyira gáz. Nem is értem mit gondolnak...
2023. ápr. 13. 21:23
 27/27 anonim válasza:

A 19:39-es vagyok.

Van Volán-os sztorim is, bár ott csak néző voltam.

Esztergom-Budapest, Pilisvörösvár felé. Dorogon felszált egy nő a rokonával és utazási kedevezénnyel, pecsétessel, vett jegyet a buszsofőrnél. Nekem furcsa volt a papír amit mutatott a sofőrnek, de a sofőr elfogadta. A Solymári Auchan és Üröm között felszálltak kallerok és persze ők már nem fogadták el és lett feszültség a nőrokonja és a kallerok között. A vége az lett, hogy Budapesten az Árpádhídnál ki lett hívva a rendőrség. Az hogy mi lett a vége nem tudom.

De itt jön a kérdés:ha a sofőr ad jegyet, neki nem kellene tudni, hogy érvényes-e az amivel kedvezményes jegyet akarsz venni?

A sofőr nem lett előszedbve a történtek alatt, holott én azt gondolom Ő hibázott mikor elfogadta, beütötte a gépbe és kiadta a jegyet!

De az jó, mikor a pénztáros, a sofőr (busznál), a kalauz(vonatnál), az ellenőr, az ügyintéző (információs pultnál), teljesen mást mond. Holott elvégre egy és ugyanaz a dolog és NEM TUDJÁK!?

2023. ápr. 13. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!