Rossz BKK tapasztalatok?
Mindig megveszem időben a bérletet. Most az egyszer elfelejtettem... Lejárt éjfélkor, aztán másnap reggel nagyon korán indultam, siettem. Sajnos elfelejtettem megvenni (általában telefonon szoktam). Mentem egy megállót a metróval, majd amikor leszálltam, ott voltak az ellenőrök. Akkor jutott eszembe, hogy megkéne venni, ezért gyorsan meg is vettem jópár méterrel arrébb, de odajött hozzám az ellenőr, hogy ez nem így működik, és megbüntetett. Eleve nagyon bunkón viselkedett velem, hiába mondtam, hogy csak elfelejtettem megvenni, nem akartam én bliccelni. De nem érdekelte...
Ami mégjobban zavar az egészben, hogy bezzeg az ilyen para emberekhez nem mernek így odamenni, hogy megbüntessék őket, de persze engem meglehet...
Már bánom, hogy lazán odaadtam neki a személyimet, nem kellett volna! Valakinek van hasonló tapasztalata?
Ha két munkanapon belül bemutatod egy Ügyfélközpontban, akkor kedvezményes pótdíjat kell fizetned.
5 év 5 perces szabály:
"Ha 5 év múlva nem fog számítani, ne tölts 5 percnél többet bosszankodva rajta."
Értem mit mondasz 16, engem csak az bánt hogy semmi hátsó szándékom nem volt azzal, hogy nem vettem meg a bérletemet. Egyszerűen ember vagyok, nyilván azért nem az ellenőr a hibás. De azért szerintem jó sok emberrel találkozott már akinél ott vannak a előző bérletei meg satöbbi Azért kedvesebben is bánhatna vele, biztos ő is felejtette már el élete során valamijét. Engem csak az bánt hogy én mindig becsületesen megveszem a bérleteket és ennyi múlik kb 5 másodpercen hogy megbüntetnek... Utána meg a kigyúrt cigány csávót elengedik.
Ha én lettem volna a biztonsági őr is látom valaki hogy ő tényleg csak elfelejtette Én biztos nem büntetnem meg... De biztos tul kedves vagyok (És mielőtt valaki megkérdezné hogy honnan tudom hogy nem basz át a bliccelő, onnan hogyha ott van nála az összes lejárt bérlet akkor látom hogy nem kamuzik)
De mindegy hagyjuk túlvagyok rajta felesleges tényleg ezen idegeskedni. Állítottam be ébresztőt a következő hónap végére... Szemetek, ennyi.
Én mondjuk pont ezt alapból be is vezetném a BKK szabályzatában, hogy ha valaki érvénytelen jeggyel utazik, de ott a helyszínen bemutat egy 5 napon belül lejárt, előző havi bérletet nem 16e vagy mit tudom én mennyire vágnám meg, vagy kezelném biccelő tolvajként, hanem egy köztes - mondjuk 1600 Ft-os "kiegészítő jegy" megvásárlását írnám elő.
Ez nyílván nem ugyanaz, mint a bliccelés és nem is pótdíjnak/büntetésnek nevezném el....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!