Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen feltételek mellett...

Csicsky kérdése:

Milyen feltételek mellett lehet elektromos rollert szállítani vonaton és metrón?

Figyelt kérdés
El szeretném juttatni az elektromos rolleremet a budapesti szervizbe. Ehhez fel kell utaznom vonattal Budapestre és az állomásról meg metróval mennék tovább. Érdekelne, hogy egy 500 W teljesítményű rollert fel-e engednek összecsukott álapotban azokra a vonatjáratokra, amelyeken biciklit is lehet szálítani, ill. a budapesti metró járataira? Ha igen, kell ehhez jegyet venni? Ha igen, akkor milyen vonat, ill. metrójegy fog kelleni?

2023. márc. 22. 07:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Ha összecsukva belefér a poggyászméretbe, akkor ingyen szállíthatod.
2023. márc. 22. 07:41
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Elektromos kerekparra is max 300W a korlát. [link]
2023. márc. 22. 07:51
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Nem fogja lecsekkolni a kalauz hogy hány wattos.

Úgyhogy a kerékpárokra vonatkozó szabályok szerint lehet szállítani a voanton. Vagy 20 colos kerékméret alatt ingyenes. A

[link]

BKK:

[link]

2023. márc. 22. 08:20
 4/12 anonim ***** válasza:
55%

Jaja, pontosan, a kerékpárokra vonatkozó szabályok szerint lehet szállítani a voanton.

Ott a link. Nem viheti fel.

2023. márc. 22. 08:23
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
Mivel továbbra sem készült el az elektromos rollerek megfelelő szabályozása, nem számítanak kerékpárnak, összecsukott állapotban egy e-roller az egyszerűen poggyász, az arra vonatkozó feltételeket kell betartani.
2023. márc. 22. 20:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Közben írta a MÁV-nak is, mert láttam, hogy itt nehéz lesz egyértelmű választ kapnom. Ezt írták vissza:

Tisztelt Utasunk!

A MÁVDIREKT részére küldött megkeresését köszönjük. Felvetésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

Mivel társaságunk Személyszállítási Üzletszabályzata a kézipoggyász szállítására vonatkozó szabályaiban a roller, mint eszköz külön feltüntetésre került az ott meghatározott szabályok érvényesek a szállítására, miszerint:

A jármű utasterébe beviheti díjfizetés nélkül kézipoggyászként az összecsukott, becsomagolt rollert.

(csomagolás: A szállítani kívánt tárgy szennyezni, valamint sérülést okozni képes részeinek beburkolása, abból a célból, hogy az ne okozzon kárt a személyekben, tárgyakban.)

Olyan kétkerekű, kerekenként egytengelyű, legfeljebb két személy szállítására alkalmas jármű, mely, legfeljebb 300W teljesítményű, elektromos segítőmotorral felszerelt, vagy egy darab motor nélküli és egyéb, nem emberi erővel történő haladást segítő eszközzel fel nem szerelt kerékpárt Üzletszabályzatunk szerint egy utas egy darab ilyen járművet vihet magával.

Amennyiben az elektromos roller a fenti feltételeknek megfelel szállítható vonaton.

Megkeresését ismételten nagyon köszönjük. Jó utazást kívánunk járatainkon.

2023. márc. 22. 20:57
 7/12 anonim ***** válasza:

"kerekenként egytengelyű"

Az mit jelent? Én még nem láttam kéttengelyes kereket.

Nem inkább tengelyenként egy kerekűt akart irni?

Meg úgy az a bekezdés elég katyvasz...

De a lényeg, hogy nagyon de nagyon nagyon megköszönték. :D

2023. márc. 22. 21:02
 8/12 A kérdező kommentje:

Írtam a BKK-nak is és tőlük ezt a válasz kaptam:

Társaságunkhoz 2023. március 22-én érkezett elektronikus levelével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.

A BKK hatályos Üzletszabályzata a kerékpár esetében egyértelműen fogalmaz: „saját erejével hajtó személy szállítására alkalmas egyszemélyes jármű (…)”. A roller esetében ilyen megkötés nincsen. Az Üzletszabályzat a rollerek szállítását – valamennyi járművön – akár összecsukás nélkül engedi, 100 x 100 x 20 cm befoglaló méreten belül. Előírás továbbá, hogy ne legyen szennyezett a mérethatárba és szállítható kézipoggyász-darabszámba beleférő, nem feltétlenül összecsukott roller, amellyel testi épséget, tisztaságot nem veszélyeztethet.

Fentiekre tekintettel az az elektromos roller vihető fel a járművekre, amely belefér a mérethatárba (összecsukás nélkül).

Bízunk abban, hogy válaszunkkal segítségére lehettünk.

Itt nem említik a 300W-os teljesítményhatárt. Közben megjártam Pestet és se a vonaton, se a metrón senkit nem érdekelt a rollerem (és sehol sem kellett fizetnem érte). Közben több rolleressel is találkoztam, akik a vonaton, vagy a metrón szállítottak rollert.

2023. márc. 23. 15:57
 9/12 anonim ***** válasza:
32%

Belinkeltem neked a 3-asban azokat amikre a levelekben is hivatkoznak az ügyfelesek.

Csak el kellett volna olvasnod. Nem pedig pattogni, hogy "itt nehéz lesz egyértelmű választ kapnom". Olvasni megyen-e? Diszlexiás vagy vagy funkcionális analfabéta? Vagy mindkettő?

2023. márc. 23. 16:04
 10/12 nandor613 válasza:
Nekem pont most kérdezték meg hogy hány wattos. Amúgy most jöttek ki szabályok az e-rollerekre
márc. 14. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!