Mi történik, ha egy BKK vonaljegyet többször is felhasználsz?
Eddig ugye mindig vettem ha kellett, betettem "lyukasztóba", csipogott rányomtatott, aztán ki is dobtam ha már nem kellett.
Tegyük fel, hogy egy ilyen jegyet még egy leolvasóba próbálnék érvényesíteni.
Nyilván az a jegy így már nem lesz érvényes csak arra vagyok kíváncsi mégis mi fog történni.
Gép ugyan úgy leolvassa, ugyan úgy csipog és rányomtat a már meglévő nyomtatásra?
Nem vagyok budapesti és ritkán is járok fel így nem is tudom letesztelni.
Próbáld ki. Engem is érdekel.
Pár éve simán lekezelte, most hallottam olyanról, hogy nem fogja rányomtatni az új számot. Amit nem értek, mert úgy pont azonnal kitűnik a bliccelés.
Van ami rányomtat, van ami nem. Egyes jegykezelők különböző módon nyomot hagynak a jegyben, például kivágnak egy négyzetet belőle, amit érzékel és nem nyomtat rá újra. Ilyen főleg a metróban fordul elő. A narancssárga jegykezelő ami főleg villamosokon van viszont buta mint a tök, az bármire rányomtat amit beledugsz és fizikailag belefér. Viszont az látszik hogy kétszer lett rányomtatva és így a jegy érvénytelen.
A régimódi piros lyukasztókkal viszont meg lehet azt csinálni, hogy lyukasztasz egy jegyet, majd egy papírra felírod a jármű pályaszámát/rendszámát és a kombinációt amit lyukasztott. A Budapest GO applikációban meg tudod nézni, hogy visszafele mikor for érkezni pont az a jármű, egyáltalán forgalomban van-e még és ha legközelebb azzal mész, megnézed a papírodon a kombinációt és előveszed azt a jegyet amin az van. Kb havonta változtatják a kombinációt, egy pár napig biztonsággal lehet vele trükközni.
Btw:
Ilyen 30 perces jegyet hol lehet venni? Csak APP-ban? Mert végigtúrtam az egyik automatát ezután kutatva, de nem találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!