Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Máv jegyvizsgáló tanfolyam....

Máv jegyvizsgáló tanfolyam. Mire szamitsak?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem a mav jegvigyzgalo tanfllyamara es igazabol minden erdekel. Tudom, hogy 4.5 honapos a tanfolyam es Budapesten, de pl az utazas tamogatva van berlettel? Kepzes alatt az SZJA igenyelheto? Mi var ram? Illetve a munkaido erdekelne meg es hogy hogyan vegzodik a muszakom. (Pl Gyorbe lakok, itt felszallok a vonatra, elkezdodik a muszak. Muszakom vegen/vege fele haladva leszallok ugyan itt, vagy a vegallomasrol vonatozhatok vissza?) Minel reszletesebb felvilagositas erdekelne.

2022. dec. 29. 22:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#8 Kösz.
2022. dec. 30. 20:40
 12/18 anonim ***** válasza:
36%

#10 Ingatlanreferens munkakörben nagyon jól meg lehet élni úgy hogy az első hónaptól kezdve komoly jövedelmed van, amikor pályakezdőként 0 tapasztalattal egy nemzetközi szinten jelentős Real Estate irodába mentem dolgozni a jövedelmem nettó 450-ről indult + sikerdíj, nem utolsó sorban pedig szakmai tapasztalat és kapcsolatok. Azóta kialakítottam ügyfélkört és elvégeztem a jogász szakot valamint közgázt levelezőn hogy még jobban rálássak a dolgok működésére és saját ingatlanirodát alapítottam valamint meglévő befektetői és sales ügyfélkörrel rendelkezem, ügyvédi irodával van szerződésem ahonnan kapok jutalékot ha az adásvételi vagy egyéb szerződést az ügyfél ott köti és szintén üzleti szerződésben állok hitelintézettel így 2022-ben nem volt olyan év hogy a jövedelmem 2,5 millió alatti legyen.

Egy jegyvizsgáló tanfolyammal őszintén szólva hosszútávon mit ér az ember? Milyen előrelépési vagy kibontakozási lehetőségek vannak?

2022. dec. 30. 23:19
 13/18 anonim ***** válasza:
97%
12-es a jegyvizsgáló legalább nem mások pénzén élősködik és nem egy olyan lenézett alantas szakma mint az ingatlan ügynök, aki után mindenki köp egyet.
2022. dec. 31. 01:20
 14/18 anonim ***** válasza:
96%

Aha, akkor legyünk mind ingatlanosok...

Egy battonyai, magyarbólyi, tornanádaskai, kötegyáni fiatalnak szerinted milyen kilátásai lehetnek megütni a jackpotot, mint ingatlanos?

Van ingatlanos ismerősöm, saját irodával, ezer éve ezt csinálja és még jól is csinálja. Mégsem tűnik olyan főnyeremény állásnak.

Kezdőknek meg kizárt dolog, hogy 450es alapot adjon egy akármilyen nagy cég még manapság sem, nemhogy évekkel ezelőtt. Megnéztem pár álláshirdetést. A legtöbb vállalkozóival foglalkoztat. Ahhoz pedig kezdőtőke és némi tartalék is szükséges, mert nem fog dőlni a pénz egyből. De ezt nyilván te is tudod. Ráadásul nem is lehet mindenkiből milliomos ingatlanos. Egy kalauznak is lehet előre lépni, természetesen kicsit bonyolultabb, mint megtollasodni ingatlanosként (hozzáadott érték nélkül) De némi ambicióval és tanulással lehet továbblépni vasúton belül és kívül is.

2022. dec. 31. 11:40
 15/18 anonim válasza:
11%

Mivel a MÁV jegyvizsgálók nagy része a saját nevét leírni képtelen analfabéta ezért ilyen általános jellegű dolgokra kell számítani a tanfolyamon, nekem mesélte az ismerősöm aki kisegítős volt.

Például: -ismerd fel a cicát, kutyust, elefántot egy fényképen

-Írd le a számokat 0-tól 9-ig

-Színezd ki kék színnel a négyzetet

-Rajzolj le egy háromszöget stb...

Ha gyakorolni akarsz még mielőtt belevágsz ajánlom a "Szalay könyvektől - Színes kedvencek színezőkönyv óvodásoknak" mű tanulmányozását, de ha nem sikerül megoldani akkor sem kell bánkódni, bőven leoktatják 4 hónap alatt hogy ügyes jegyvizsgálóvá legyél! :)

Ezzel is hozzájárulnak az alapműveltséghez de aki 8 általánost befejezte sikeresen (a jegyellenőrök 75%-a nem sikerült) annak nem kellene hogy gondot okozzon a vizsga.

A haverom is jól elboldogul, igaz néha még vét helyesírási hibát a saját nevének leírásakor de egyébként a napi munkáját el tudja végezni. Csak akarat szükséges hozzá, sok sikert! :)

2022. dec. 31. 13:21
 16/18 anonim ***** válasza:
81%
15# jegyvizsgáló vagyok diplomával. Neked meg nem a haverod volt szerintem kisegítős, hanem te.:)
2022. dec. 31. 13:40
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért ez nem teljesen így van, elég kemény a felvételi részt és vizsga is. (egy ex jv)
2023. jan. 1. 02:08
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
15, Gratulálok hogy fogalmad sincs egy ilyen vizsgáról, legalább hülyeséget ne mondj. Biztos megvágtak már bliccelésért vagy hasonlók. Nézz bele egy F2-be, na olyanok vannak!
2023. jan. 2. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!