Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van olyan, hogy Debrecenben...

Van olyan, hogy Debrecenben az intercity üres?

Figyelt kérdés

Amikor a covid beindult 3 éve, akkor hirtelen mindenki otthon maradt, távoktatás stb stb, a vonatokon az utasforgalom is megcsappant. Akkor 1x volt olyan, hogy Nyíregyházáról jött az intercity ès senki nem volt rajta, Debrecenben szállt fel 5-6 ember. Ez akkor volt, amikor mindenki megijedt a covidtól és nem nagyon mentek sehová.

Napjainkban azonban már minden a régi, mintha nem is lenne covid.

Mostanában előfordul vagy előfordult, hogy érkezett az intercity Nyíregyházáról és senki nem volt rajta Debrecenben, hanem ott szálltak fel az első utasok?

Amikor ilyen van és nagyon sok hely szabad, akko volt, hogy azt mondta a jegyvizsgáló, hogy ülhet bárki bárhová, akinek háttal szól a helyjegy, azok ha nem szeretnek háttal ülni, ülhetnek ahova akarnak, majd ha jön utas oda akinek odaszól a jegye, akkor átadja. Ráadásul akkor Debrecenben jegyvizsgáló váltas is volt.

2022. dec. 24. 18:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
#10 nem, nem azért ülnek ők oda, mert az hamarabb van, hanem mert hamarabb veszik meg oda a jegyet, ha a te prémium jegyed az ablak mellé szól, de egy nyíregyházi (füzesabonyi, miskolci, ugyanis nem Nyíregyházáról indul a kör IC, amiben a prémium helyek vannak) utas elfoglalta, akkor normális hangnemben közöld, hogy te szeretnél oda ülni, hiszen a te jegyed szól oda, hidd el, a többség ezen nem fog fennakadni, és átadja a jogosan neked járó helyet
2022. dec. 25. 09:06
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Van megoldás: költözz Nyíregyházára, és tied lesz a legjobb hely.

A világ minden pontján azé a helyválasztás joga, aki előbb száll fel, vagy előbb foglal helyjegyet.

Képzeld el, milyen lehet a szigetszentmiklósi, dunaharaszti, budakalászi, péceli, maglódi, érdi, dunakeszi, vecsési, solymári stb. ingázóknak, nekik nem hogy a legjobb hely, semmilyen hely nem jut már. Ilyen az élet. Neked közelebb van Budapest, cserébe csak rosszabb helyen ülhetsz, ha nem veszel időben jegyet. Nincs itt semmi igazságtalanság, csak egy fordított arányosság. Minél messzebb vagy Budapesttől, annál jobb hely jut neked.

2022. dec. 25. 12:47
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyíregyháziként nagy kínszenvedés visszatartani a röhögést, hogy látjuk, van egy arcokat vágó debreceni, aki hozzánk képest jó szаr helyekre kényszerül.

Csapókerttől minden kocsiból les egy figyelő, hogy hova száll fel, és a szomszédos kocsikból is átsietve mindenki pánikszerűen elfoglalja az összes jó helyet.

Aztán csak terpeszkedünk, nyújtózkodunk, dicsérjük a szép kilátást, és mondogatjuk, mekkora áldás nyíregyházinak lenni.

2022. dec. 25. 18:30
 14/18 A kérdező kommentje:

#13 Nyíregyházáról rengetegen járnak át Debrecenbe nap mint nap az egyetemre is meg más ügyben is. Ezért van 150 forintos kedvezményes felárú jegy.

Én ismétlem debreceniként nagyon gyakran utazom de én a másik irányba. Püspökladány-Szolnok felé, viszont van egy evben 1x, hogy Nyíregyházára is elmegyek és arrafelé ugye 150 forint a helyjegy minden ic-re. Sőt februárban Miskolcon is voltam és Debrecen-Miskolc közt is 150 forint, hogy miért, nem tudom.

2022. dec. 25. 21:07
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
#14 a prémium osztályra nem 150 Ft a felár, a másodosztályú IC helyekre valóban annyi, az oka szerintem az, hogy egy alternatívát nyújtsanak a busszal szemben, hiszen busszal 100 km az utazás, vonattal több, de Debrecen - Miskolc között vonatra is kedvezményes, 100 km távolságú jegyet adnak ki, valószínűleg ez a 150 Ft-os kedvezmény is ennek a része
2022. dec. 25. 21:17
 16/18 A kérdező kommentje:
Egyébként azt írtátok, hogy 1. osztályú prémium kocsik csak kör intercity-ken közlekednek. Sima Budapest-Nyíregyháza közötti intercityn is közlekednek, mert a Tokaj kör ic, beér a nyugatiba 19.37-re és 20.23-kor Nyírség intercity ként jön vissza Nyíregyházára.
2022. dec. 25. 21:22
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
#16 ezt nem tudom, lehet igazad van, de így meg nem érint téged, hiszen a nyíregyháziak max hazafelé tudnak azzal menni, és akkor már a te logikád szerint sincs előnyük veled szemben :D
2022. dec. 25. 21:24
 18/18 A kérdező kommentje:
Egyébként Debrecenből szoktam intercityvel Hajdúszoboszlóig is utazni, és 1 éve a két város között nem kell pót-helyjegy. Sokan igénybe is veszik ezt, hogy ha épp ic jön, lehet menni azzal is Szoboszlóig, nem kell felárat fizetni. Ilyenkor ezt mi úgy csináljuk, hogy beérkezik az ic Nyíregyháza felől, Debrecen az ahol a legtöbben szállnak fel, így Debrecenben telnek meg az ic-k. Ilyenkor utoljára szállok fel és úgy szoktam (meg más is) csinálni, hogy megállok az előtérben, megvárom míg leültek az utasok mindenki, és ami maradt szabad hely, oda ülök le. Ha nem marad, megállok. 12 perc út, de a jó pálya miatt 11 perc slatt átér Szoboszlóra 120-szal.
2022. dec. 25. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!