Van olyan, hogy Debrecenben az intercity üres?
Amikor a covid beindult 3 éve, akkor hirtelen mindenki otthon maradt, távoktatás stb stb, a vonatokon az utasforgalom is megcsappant. Akkor 1x volt olyan, hogy Nyíregyházáról jött az intercity ès senki nem volt rajta, Debrecenben szállt fel 5-6 ember. Ez akkor volt, amikor mindenki megijedt a covidtól és nem nagyon mentek sehová.
Napjainkban azonban már minden a régi, mintha nem is lenne covid.
Mostanában előfordul vagy előfordult, hogy érkezett az intercity Nyíregyházáról és senki nem volt rajta Debrecenben, hanem ott szálltak fel az első utasok?
Amikor ilyen van és nagyon sok hely szabad, akko volt, hogy azt mondta a jegyvizsgáló, hogy ülhet bárki bárhová, akinek háttal szól a helyjegy, azok ha nem szeretnek háttal ülni, ülhetnek ahova akarnak, majd ha jön utas oda akinek odaszól a jegye, akkor átadja. Ráadásul akkor Debrecenben jegyvizsgáló váltas is volt.
Egyébként a nyíregyházi utasok a vonatokon mindig szeretnek a főhelyekre ülni. Az emeletes KISS motorvonat a múltkor Debrecenbe megérkezett Nyíregyházáról és lent az alsó szinten üres volt, felül tele. A nyíregyháziak foglalták el az emeletet. Emellett az intercityken szeretnek az 1. osztályú prémiumhelyeken ülni. Valamint a szolidaritási jeggyel igénybevehető kocsikban is ülni, meg megvásárolni mindent a bisztrókocsiból.
Ez azért van, mert az intercity nem Debrecenből, hanem Nyíregyházáról indul és már Debrecenbe érve minden jóhely foglalt.
De pedig ez így van. A nyíregyházi utasok mindig szeretnek a főhelyeken ülni.
Fent leírtam, hogy azonbelül is hol. Emelet, prémium, szolidaritási jeggyel igénybevehető kocsi, bisztrókocsiból vásárlás.
De ki nem szeret jó helyen ülni? Vagy nyíregyháziként meg kéne húzni magukat egy sarokban?
Mellesleg a jegyeket is úgy árulják, hogy előbb a jobb helyekre (asztalhoz, ablakhoz), majd utána a maradékra. És mivel a Nyíregyházán felszállóknak hamarabb kell megvenniük a jegyet, ezek a helyek nekik jutnak.
na szóval:
- emeletre bárki ülhet, nincs annyi nyíregyházi utas, hogy ne férj el tőlük
- prémium jegy plusz pénzes, te is meg tudod venni előre, akár hetekkel korábban
- szolidaritási jegyes kocsiba az ukrán menekültek ülhetnek, ott nincs nyíregyházi utas, és a nevéből adódóan te oda nem is ülhetsz
- ahogy korábban is írtam, a bisztrókocsis vonatok 90%-a Bp. Keleti állomásról jön, így már az se kizárt, hogy Nyíregyházán sincs már semmi a bisztróban
ha esetleg van még valami irreális félelmed a nyíregyházi utasok iránt, jelezd, arra is garantáltan van magyarázat, debreceniként elég sokat utazok Nyíregyházára/Nyíregyházáról, nem szokott rájuk semmi panaszom lenni, szóval biztos lehetsz benne, ezeket csak bemeséled magadnak
Na igen. Erről van szó, hogy mivel Nyíregyháza van hamarabb, nekik jut először a prémiumhely ablak melletti része, mert oda adják el először a helyjegyeket. Majd Debrecenben felszálló már nem jut ablak mellé. Hajdúszoboszlón pedig már nem is jut lehet hely a prémiumra, mert 15 db prémium hely van. Egy pénteki v vasàrnapi napon lehet az egész szerelvényre már az összes prémium 1 osztály megtelik.
Helyesítek. Nem úgy akartam írni, hogy a Nyíregyháziak szeretnek jó helyekre ülni, hanem oda kel el legelőször a jegy mivel onnan indul. Kivéve a kör i-ct. #7 jól mondja. Maga a rendszer adja előbb el a jegyeket azoknak akik hamarabb szállnak fel. A számítógép adja, nem a pénztáros keresi ki. Pl.Szolnokon már lehet nincs is hely egy ic-re egy forgalmasabb napokon. Elnézést, hogy nem úgy fogalmaztam, meg kicsit túllihegek mindent, sajnos ilyen vagyok, bennem is van hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!