Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Pótjegyes vonatra minden...

Pótjegyes vonatra minden esetben kell pótjegyet venni?

Figyelt kérdés

Vannak vonatok, amelyek bizonyos megállóknál nem állnak meg, ezért a MÁV menetrend jellemzően nem személyvonatként jelöli, hanem sebesvonatként, és azt is jelöli, hogy pótjegy kell rá. Azonban ha én nem utazom a teljes vonalon, csak olyan szakaszán, ahol mindenütt megáll.... akkor is pótjegyet kell váltani pluszban?

Szóval tényleg, azon a szakaszon, ahol utazni tervezem, ott semmiben nem tér el egy személyvonattól. Időben és a megállókban is azonos velük....

2022. dec. 3. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
csak ha utazol rajta
2022. dec. 3. 11:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan szerelvények, amelyek vegyes besorolásúak (Nagyon nem szakszerű meghatározás, tudom). Mondjuk IC szerelvényben vannak „sima” kocsik is.

A pótdíj van amire kötelező. Helyjegy meg van olyan hogy lehetőség, van olyan, hogy kötelező.

Ha olyan kocsiba váltasz jegyet, amelyikre kötelező, akkor édes mindegy, hogy áll meg. Ha Intercity és normál személy együtt van besorozva, az IC kocsik nem tudnak tovább száguldani, a személy rész majd utoléri.

2022. dec. 3. 12:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem IC-kről van szó.

Kizárólag "sebes" vonatokról.... Az IC-t nem is nézem eleve...

2022. dec. 3. 12:23
 4/7 anonim ***** válasza:
26%
Most belekötsz egy válaszba értelmezés nélkül?
2022. dec. 3. 13:47
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

És még a vasutasoknak hülye a logikájuk... :D

Ha arra a szakaszra kell pótjegy, akkor kell pótjegy. Ennyi.

Vannak olyan vonatok amelyikeken nem kell végig pótjegy, csak bizonyos szakaszokon. De ez jelölve is van, és amikor megvásárolod a jegyet akkor a pénztáros, vagy az automata, vagy az internetes felület hozzá fogja adni a pótjegyet is. Ha olyan szakaszra vásárolsz ahova nem kell, akkor nem fogja hozzáadni. Ezt nem te fogod eldönteni hogy veszel-e vagy sem...

2022. dec. 3. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
#5 azért jártam már úgy, hogy a jegypénztárban nem adtak pótjegyet, a vonaton kellett felárral megvenni... jó, az én hülyeségem, hogy nem figyeltem, de automatánál ilyen soha nincs.
2022. dec. 4. 04:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Egy kisebb csoport fog utazni, szóval azt a kevéske pénzt is jó lenne megspórolni, pláne, hogy a pótjegyes vonat is annyi idő és megálló, mint a személyvonat!!!

Időben az egyik pótjegyes lenne nekünk ideális...

Automatában már néztem. De az ráadásul IC-ket dobott ki, gáz. Mivel nekünk át is kell szállni... A MÁV szemét módon a legdrágább verziót ajánlja fel, és hiába tudom, hogy lesz ott pár perc múlva sebes vagy személy, a második vonatot nem lehet módosítani!!! Ideges lettem és nem nézegettem tovább.

Közben azóta rájöttem, meg kellett volna nézni úgy, mintha csak a másodikra akarnék jegyet venni, hogy akkor mit jelez. De most nem vagyok vasút közelében....

2022. dec. 5. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!