Pótjegyet vonatra hogy kell online venni?
Ha egy vonat hely/pótjegyköteles, akkor egyrészt rendelkezned kell menetjeggyel és ezen felül hely/pótjeggyel.
Amikor te egy konkrét vonatot kiválasztasz a keresőben, alapbeállítás szerint minden szükséges jegy benne lesz a kosaradban. Tehát a menetjegy is és a hely/pótjegy is. (!!)
Amennyiben te egy másik, ugyanazon az útvonalon közlekedő , de nem hely/pótjegyköteles vonatra már vettél jegyet, de úgy döntöttél, hogy a jegy érvényességi idején belül (!!) egy másik, hely/pótjegyköteles vonattal utazol, akkor a menetjegyed már megvan. Na ilyenkor kell kiválasztani a Csak hely/pótjegy opciót a keresőben.
Értem. Tehát akkor, ha én konkrétan az adott pótjegyes sebesvonatra veszek menetjegyet, akkor azzal automatikusan pótjegyet is veszek?
Mert ahogy az első írja, nekem nincs olyan opció, hogy pótjegyet is vegyek, csak és kizárólag menetjegyet hoz, ha rámegyek a részletezőre ott is csak azt írja, hogy menetjegyem van. Akkor is magába foglalja a pótjegyet is?
Na megvettem a menetjegyem az adott vonatra. A pdf-en is annyit ír, hogy menetjegy, nem írja hogy pótjegy is benne van. Tuti jó így?
Mert utána meg rászűrtem, hogy csak pót-és helyjegyet keressen, és úgy meg nem hozta ki az adott járatot.
Akkor nem lehet hogy arra nincs is pótjegy csak tévesen írta? Mert akármit csináltam, csak menetjegyet hozott, és csak azt tudtam venni. Remélem nem szállítanak le.
Ilyen esetekben amúgy mi van ha a kalauz ellenőriz és csak menetjegyem van? Ott a helyszínen esetleg tudok venni, vagy figyelembe veszi ha esetleg tévedés volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!