Miért nem lehet elfogadható színvonalú tömegközlekedést fenntartani?
Én nem sértegettem senkit, nem tudom, te miért teszed.
A tömegközlekedés azért lehet lassabb, mert sok helyen megáll a jármű, és a közlekedési szabályok is meghatározzák a legnagyobb sebességet.
A vasúti közlekedésben nagy sebességű pálya kialakításának számos nehézsége van, pontosabban feltétele. A buszok nem nem mehetnek 130-cal.
Ötletszerűen kiválasztott pontok alapján nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de kíváncsiságból rákerestem most Győr-Budapest útvonalra.
Autóval 1 óra 26, vonattal 1 óra 8 perc az, amit dobott. Az nem olyan nagyon nagy eltérés.
"két nagyobb város közti út az, ami autóval 2-3 óra, de tömegközlekedéssel úgy 5-7 óra."
. Ez így általánosságban biztosan nem igaz.
Ha vonattal teszi meg az utat, akkor valószínűleg egy gyosvonat, ami sokkal sűrűbben áll meg, lassabban halad, illetve ha átszállásra kényszerül. De IC-vel közvetlenül egyik városból a másikba biztosan nem ekkora különbség.
Nyilván elkerülhetetlen bizonyos esetekben a lamaradás: meg kell állni felvenni más utasokat. Te is lassabban haladnál autóval, ha minden városban fel kellene venned egy havert valahol.
Viszont rejtély, hogy ez a probléma hogyan kapcsolódik a kérdésedhez, illetve az alatta kifejtett gondolatokhoz. Nem hsizem, hogy pl. azért nem építenek ki Magyarországon TGV-t, mert túl sok az utas. Szerintem éppen az a gond, hogy túlságosan vízfejű az ország, a többség Budapestre költözne, hogy minél kevesebb időt kelljen a munkába járással töltenie. Na, most az, hogy valakinek mennyi idejébe telik egy-kéthetente a szüleit meglátogatni, kevésbé kritikus nemzetgazdasági szempont.
"Arra van mindig kifogás, hogy két nem azonos fő közlekedési útvonalon fekvő város miért csak körülményesen érhető el."
. Nem, ezt úgy hívják, hgy racionális magyarázat.
"Nem az a körülményes, hogy milyen gyakran megy a járat..."
. Akkor mi?
Továbbra sem világos a kérdésed, problémád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!