Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért van ilyen rohadt meleg...

Miért van ilyen rohadt meleg a MÁV vonatokon?

Figyelt kérdés
Minden télen ez van, itt ülök rövidujjban és majd meg sülök, és mindenki más is. Nyáron meg olyan marha hideg volt, hogy kifejezetten jól esett utána kimenni a 35 fokba és kicsit felmelegedni. Plázákban is ezt szoktam tapasztalni.

2022. okt. 28. 16:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon sikerül eltalálniuk a megfelelő hőmérsékletet. Ha több az utas, fel/le szálló akkor valamennyit hűl a levegő. Talán ezért nyomják annyira hogy a sok ajtó nyitogatás miatt ne hűljön le mert akkor meg az lenne a baj.
2022. okt. 28. 16:50
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Mert a személykocsik jelentős részén a fűtésnek nincs termosztátos szabályzása. Ha bekapcsolják, teljes teljesítményen fűt, akár kell, akár nem.
2022. okt. 28. 16:53
 3/21 anonim ***** válasza:
40%

Ez így van felszáll a "kedves" utas nagykabát rajta majd szól hogy fázik nem ezért veszi a jegyet .

Nem veszi le a kabátot, mikor bemelegszik utána mindenkit szid hogy milyen melege van de a kabát még mindég rajta .

2022. okt. 28. 16:56
 4/21 anonim ***** válasza:
35%
A meleget le lehet hűteni (nyisd ki az ablakot), de ha eleve hideg van mert nem fűtenek rendesen, meg utána még az ajtókat is állandóan nyitogatják és még tovább hűl, akkor azzal nem lehetne mit kezdeni.
2022. okt. 28. 16:56
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez amúgy kb. olyan, mint hogy sokan azért szeretik jobban a telet, mert télen egyszerű még egy réteg ruhát felvenni, de nyáron mikor már egy szál pöcsben rohangálsz és még mindig megdöglesz, akkor ott nincs mit tenni.
2022. okt. 28. 17:00
 6/21 A kérdező kommentje:
Kedven utas rövidujjúban van, mint mondtam, nincs több ruha, amit levehetnék. Egyáltalán nem kéne fűteni, mivel kint sincs hideg, aki fzik, az üljön kabátban. Ha meg mégis fűtünk, akkor miért 50 fokos levegő jön? Itt üök mellette, már ég a lábam.
2022. okt. 28. 17:03
 7/21 A kérdező kommentje:
5, de itt oont fordítva van, a vonaton télen van k.va meleg, nyáron meg k.va hideg.
2022. okt. 28. 17:04
 8/21 A kérdező kommentje:
Ja és egyébként ablakot a szupermodern vonatokon már nem lehet nyitni.
2022. okt. 28. 17:05
 9/21 anonim ***** válasza:
91%

#7 Pont fordítva van, de #4-ben már leírtam, hogy mi a kettőben a közös: lehet rajta változtatni. Télen ha fázol, felveszel még egy réteget, probléma megoldva. Ha fűtenek és túl meleg van, le tudod húzni az ablakot, probléma megoldva.

Értem én azt is, hogy ha fázik, akkor ülhetne kabátban, ez is abszolút igaz és ez is ugyanúgy beleillik az én példámba. Csak itt jön elő az, hogy nem vagyunk egyformák, te máshogy szeretnéd, másnak meg így jó és ha nem fűtenének ennyire, kabátban kellene ülni, akkor meg más reklamálna amiatt, hogy nincs fűtés. Talán te magad is, mert sok hozzád hasonló van, akinek tök mindegy mi van, mindenbe beleköt és semmi sem jó.

2022. okt. 28. 17:09
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
#8 Oké és az hány százaléka is a járatoknak? 2? A hűtés/fűtés központilag van előírva, nincs válogatás, hogy melyiken hogy. Van egy előírt hőfok, azt kell beállítani. És nyilván nem arra a 2%-ra fogják igazítani.
2022. okt. 28. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!