Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A dízelmozdonyoknak miért jön...

A dízelmozdonyoknak miért jön tűz a kéményükből?

Figyelt kérdés

Pl

[link]

[link]

[link]

2022. okt. 22. 23:36
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Dízel és kémény?!
2022. okt. 23. 00:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor a kipufogójából vagy nem tudom, hogy hívják mozdonynál
2022. okt. 23. 00:07
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Rossz állapotban vannak és a gázolaj/motorolaj a kipufogóba kerül és ott begyullad.
2022. okt. 23. 00:12
 4/6 anonim ***** válasza:
95%

Ahogy 3-as mondja. Nálunk a régi Bobo-k tudtak ilynnt, mert nagyon hordták már az olajat ami a kipufogóban elégett. Illetve a rossz beállítások miatt is lehetséges. A gázolaj nem teljesen ég el a hengerben, mert túl sok kerül oda és/vagy túl kevés levegő és a felesleg a kipufogóban ég el.

Ugyanazt a jelenséget látod mint a versenyautóknál amikor csapja a kipufogó a lángot.

Sima személyautóknál is van ilyen, csak ott nem ér el a láng a kipufigó végéig, mert van közben 1-2-3 katalizátor és hangtompító. Az ilyen mozdonyokon sokszor hangtompító sincs.

2022. okt. 23. 08:20
 5/6 anonim ***** válasza:
53%
Ezt a 318-as removal is eljátszottam egyszer, bár igazából én csak annyit vettem észre, hogy kegyetlenül csattog a feltöltő lezárásnál, de mivel más gond nem volt, így a vonatot el akartam vinni, aztán feladni javításba, hogy azért nézzenek rá, mert nem jó jel. Hát nem jött össze, Füreden szóltak, hogy ég a gépem teteje, hát égni szerencsére nem égett a gép, de ott is lángnyelvek jöttek a kipufogóból, lezáráskor az csattoghatott, ahogy visszaégett a csőben.
2022. okt. 25. 00:15
 6/6 anonim ***** válasza:
5-ös ez azárt jó, mert így lefelé ható erőt képez és odanyomja a mozdonyt a sínhez, nagyobb lesz a tapadás! :DD
2022. okt. 25. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!