Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Emberek akik tömegközlekedésse...

Emberek akik tömegközlekedéssel járnak, van jogsitok?

Figyelt kérdés

Megcsináltátok, hasznosnak érzitek hogy van?

Nekem lehetnének lehetőségeim hogy vezessek, de ritkábban és sose igazán fontosak. Járhatnék simán autóval, valóban gyorsabb és kényelmesebb lenne, de elvagyok nélküle, nem hiszem hogy valaha hátrány lesz.

2022. okt. 18. 01:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, még autóm is. Mégis, ha a belvárosba megyek (ahol a munkahelyem is van), akkor tömegközlekedek.
2022. okt. 18. 07:36
 12/18 anonim ***** válasza:

"...elvagyok nélküle, nem hiszem hogy valaha hátrány lesz."

Én is így voltam vele nagyon sokáig. Pesti vagyok, családban nincs autó egyáltalán. Néha jól jött volna, de nem létszükséglet.

Aztán valahogy ahogy telnek az évek, egyre jobban hiányzik. A nagybevásárlás hazacipelése két átszállással, amikor mennénk nyaralni, amikor a szülők 300 km-re laknak, és a csodás közlekedés miatt 5+ óra az út akkor is, ha nem késik semmi, márpedig mindig késik...

Mostanra azt érzem, hogy baromira hiányzik, úgyhogy 32 évesen küszködök a jogsival (és nyilván a legjobbkor sikerült belevágnom, háborús infláció berobbanásakor, úgyhogy asszem a kocsi mégis álom marad...)

Munkába egyébként nem járnék vele, mivel a 7-es buszcsalád vonalán járok dolgozni, a thököly buszsávval semmi nem veheti fel a versenyt.

2022. okt. 18. 09:36
 13/18 anonim ***** válasza:

Van jogaim, 17 évesen megcsináltam ahogy lehetett.

Imádok vezetni, de mióta Bp-n élek, egyre kevesebbet autózok a városban, mert elviselhetetlen a sok gyökér, es sokszor még gyalog is gyorsabb.

A városban legtöbbször bicajozok (igen, 20km-re is, és 5 fokban is).

A munkahelyem a legzsúfoltabb belvarosban van, oda csak bicaj, akkor is ha szakad az eső.

Nagybevásárlás vagy hétvégi utazás meg autóval.

Rengeteget tömegközlekedtem, mindig is gyűlölten, és ahogy öregszek ez egyre rosszabb :)

2022. okt. 18. 12:07
 14/18 Hintalow ***** válasza:
100%

Van, de Budapesten nem igazán van szüksèg vezetèsre, a melóhelyem kènyelmes fèl óra bringázás, a spar 100 mèterre van, az aldi ès a penny 8 perc sètára, a lidl pár villamosmegállónyira.

A családtagjaim is kerületen belül laknak, nem igazán kell autó semmihez.

2022. okt. 18. 13:03
 15/18 anonim ***** válasza:
Van, de autóm nincs. Motorral járok vagy BKV-val, illetve ha van időm, gyalog. Van, hogy Kelenföldről a Jászai Mari térig is inkább gyalog megyek színházba. Autót akkor vezetek, ha a családdal megyünk valahova, és ha lenne sem nagyon használnám a városban, mert csúcsidőben szívás, nem csúcsidőben meg a tömegközlekedéssel sincs bajom, hajnalban és kora délután még a régi hármas metró sem volt szauna.
2022. okt. 18. 17:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Haha #3, vicces hogy pont a bevásárlást hozod fel. Az például pont az egyik előnye az autónak. Bevásárolni aztán azzal hazabuszozni elég kényelmetlen, ha csak nem naponta jársz. De minek mennél, ha kocsival lazán bevásárolsz 2 hétre előre és meg se kell szakadnod.
2022. okt. 18. 17:22
 17/18 anonim ***** válasza:
nincs, nem mondom hogy néha nem jönne jól, de alapjáraton nem vágyok rá, jól megvagyok a tömegközlekedéssel (úgy ahogy...)
2022. okt. 19. 11:39
 18/18 eddiboy ***** válasza:
Aztán az ilyen #4 típusú emberekből lesznek azok, akik 18-20 évesen megkérdezik itt a gyakorin, hogy hogy kell busszal/vonattal utazni, mert soha nem ültek még tömegközlekedési eszközön.
2022. okt. 21. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!