Emberek akik tömegközlekedéssel járnak, van jogsitok?
Megcsináltátok, hasznosnak érzitek hogy van?
Nekem lehetnének lehetőségeim hogy vezessek, de ritkábban és sose igazán fontosak. Járhatnék simán autóval, valóban gyorsabb és kényelmesebb lenne, de elvagyok nélküle, nem hiszem hogy valaha hátrány lesz.
"...elvagyok nélküle, nem hiszem hogy valaha hátrány lesz."
Én is így voltam vele nagyon sokáig. Pesti vagyok, családban nincs autó egyáltalán. Néha jól jött volna, de nem létszükséglet.
Aztán valahogy ahogy telnek az évek, egyre jobban hiányzik. A nagybevásárlás hazacipelése két átszállással, amikor mennénk nyaralni, amikor a szülők 300 km-re laknak, és a csodás közlekedés miatt 5+ óra az út akkor is, ha nem késik semmi, márpedig mindig késik...
Mostanra azt érzem, hogy baromira hiányzik, úgyhogy 32 évesen küszködök a jogsival (és nyilván a legjobbkor sikerült belevágnom, háborús infláció berobbanásakor, úgyhogy asszem a kocsi mégis álom marad...)
Munkába egyébként nem járnék vele, mivel a 7-es buszcsalád vonalán járok dolgozni, a thököly buszsávval semmi nem veheti fel a versenyt.
Van jogaim, 17 évesen megcsináltam ahogy lehetett.
Imádok vezetni, de mióta Bp-n élek, egyre kevesebbet autózok a városban, mert elviselhetetlen a sok gyökér, es sokszor még gyalog is gyorsabb.
A városban legtöbbször bicajozok (igen, 20km-re is, és 5 fokban is).
A munkahelyem a legzsúfoltabb belvarosban van, oda csak bicaj, akkor is ha szakad az eső.
Nagybevásárlás vagy hétvégi utazás meg autóval.
Rengeteget tömegközlekedtem, mindig is gyűlölten, és ahogy öregszek ez egyre rosszabb :)
Van, de Budapesten nem igazán van szüksèg vezetèsre, a melóhelyem kènyelmes fèl óra bringázás, a spar 100 mèterre van, az aldi ès a penny 8 perc sètára, a lidl pár villamosmegállónyira.
A családtagjaim is kerületen belül laknak, nem igazán kell autó semmihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!