Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Németországban autó nélkül...

Németországban autó nélkül hogy a legolcsóbb közlekedni?

Figyelt kérdés

Jelenleg itt dolgozok. Néztem a rail.cc-n, vonatjegyet, de nagyon drága lenne. Valahol találtam kb negyed annyiért, 30€ körül, talán a máv honlapján hogy Európában ennyiért utazhatunk minimum.

De az a helyzet hogy nem értem. Akinek van tapasztalata, leírná kérem, hogy működik ez? Pl. Amit néztem, egy 4h36perces út Münchenig valami 50.000 ft körül van vonattal. Ez embertelenül sok. Jobb az uber, busz? Hol érdemes jegyet venni, és mire?

Kérem CSAK az írjon, akinek van tapasztalata, vagy tudja hogy érdemes ezt csinálni.

2022. okt. 14. 11:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Németországban vagy Németországba.

Amennyiben az előbbi: a BP-München Railjetre három helyen vehetsz jegyet: elvira, oebb.at, bahn.de

A jegyárak ált 30 Eurorol indulnak és attól függően változnak, hogy mennyi jegyet adtak már el (hasonlóan a repülőkhöz). Ha időben (hetekkel előre) veszel jegyet jellemzően az a legolcsóbb.

Ha országon belül gondolod: ott is hasonló a rendszer, a bahn.de-n nézelődj. Alternatíva a FlixBus vagy a telekocsi (Blabla car).

2022. okt. 14. 12:06
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
A hétvégén voltam Prágában, Budapestről. 8000 ft a jegy. Nem hiszem, hogy ott annyival drágább. Valamit félrenéztél.
2022. okt. 14. 12:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Gyalog.
2022. okt. 14. 12:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

ba? vagy baN??? amúgy ne a vasutas gyűjtőoldalt böngészd, mert ott nem fogod megtalálni az olcsó jegyeket.

Bp-München között a railjet a legjobb. Ha már tudod előre, hogy mikor jössz, itthon meg tudod venni a jegyet.

2022. okt. 14. 12:23
 5/10 anonim ***** válasza:
ooops, az első már leírta ezt... :)
2022. okt. 14. 12:23
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

32 EUR

2022. okt. 14. 12:24
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Egyébként Németországon belüli közlekedésre értettem, pl. Frankfurtból Kölnig, vagy Münchenig.

A blablacar-t szerintem kipróbálom, olcsónak tűnik.

2022. okt. 15. 01:07
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Elkülönül a távolsági és a regionális vonatok díjszabása. Előbbi rugalmas, minél előbb veszed a jegyet, annál olcsóbb, így ha ma rákeresel egy ma induló vonatra, nyilván horror árakat fogsz látni. Regionális forgalomban ilyen nincs, ott lehet spórolni, cserében hosszabb utakra rámegy a napod és az idegeid az átszállások miatt. Ha egy nap több helyre utaznál , a különböző tartományi napijegyek tök jók .

De ha spórolni akarsz , sok a buszjárat és a telekocsi is.

2022. okt. 15. 02:11
 9/10 A kérdező kommentje:
Próbáltam a blablacar-t de tök szívás. Folyton visszamondták a foglalásaim. Maradok egyelőre a flixbus-nál. A regionális vonat témát nem tudom hol találom.
2022. okt. 21. 10:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Bahn.de
2022. okt. 21. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!