A Tokaj IC miért késik állandóan?
#3: Köszönöm az információt!
Viszont ezzel kapcsolatban két kérdés merült fel bennem.
1. Ez nem pár napos dolog. Miért nem tudják a "csatlakozó" vonatokat hozzáigazítani? Tudom, hogy hivatalosan nem mindegyik csatlakozó, de aki pl. Füzesabonyból Győr-Moson-Sopron megyébe szeretne eljutni, annak vagy már délután 2-kor el kell indulni, vagy a szerencsében kell bíznia, hogy végül elérje a "csatlakozást". Nem egyszer jártam már így. Azért nem mindegy, hogy fél 10-re, vagy éjfélre érek-e Sopronba. Onnan meg taxizhatok azért, hogy egy falut utazzak, mert éjfélkor már nincsenek buszok. Igen, tudom, én vagyok a rossz, amiért tömegközlekedéssel szeretnék egyik helyről a másikra eljutni... Vagy legyenek biztosítva a csatlakozások, vagy igazítsák hozzá a menetrendet a jelen állapotokhoz. Az ne legyen érv, hogy ez ideiglenes. Valahányszor online menetrendet nézek, 90%, hogy látni fogok olyan járatot, ami mellett a kis "óra" ikon van, miszerint a menetrendje pár nap múlva módosul. Akkor ezt is módosíthatnák, és akkor az utasok nem lennének átverve. Ha az utas tudja, hogy Budapesten 45 perc átszállás nem lesz elég, akkor eleve nem úgy tervezi az útját.
2. Miért van az, hogy Füzesabonytól Budapestig a Tokaj több késést felhalmoz, mint az Agria IR? Annak a szakasznak már semmi köze a miskolci pálya állapotához. Ha Füzesabonyba 30 perc késéssel érkezik, akkor Budapestre miért 40-45-tel? Az Agria azért hellyel-közzel tudja tartani a menetrendet, pedig jópár állomáson megáll.
#6 "Mert Hatvan-Miskolc között rossz a pálya."
Ezt is értem.
Az, hogy miért csak akkor lépnek, amikor már valami tényleg tarthatatlan, az most mellékes. De mi a fenéért nem tudják a menetrendbe belevezetni, ha valahol tartósan rossz a pálya? Inkább évek óta tarthatatlan menetrendeket tesznek közzé, ami miatt azon a szakaszon a késés törvényszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!